Apartmanda bile kazanamamış

YSK marifetiyle Tuşba’ya Belediye Başkanı yapılan AKP’li Salih Akman’ın 2 yıl önce girdiği apartman yöneticiliği seçimini bile kazanamadığı ortaya çıktı.

Van’ın Tuşba ilçesinde HDP adayları Yılmaz Berki ve Ayşe Minaz, oyların yüzde 53’ünü alırken AKP adayı yüzde 39 oy alabildi ama YSK’nin tetikçiliğiyle yapılan darbe sonucu belediye gasp edildi, başkanlık da AKP’li adaya verildi. Apartman yöneticiliği seçimini bile kazanamayacak tıynete olan AKP’li Salih Akman da utanmadan, sıkılmadan mazbataya koşturdu.

AKP-MHP iktidarının talimatıyla seçim öncesi, günü ve sonrasında HDP’ye karşı bir darbe aparatı olarak çalışan YSK, Belediye Eşbaşkanı seçilen HDP’li Yılmaz Berki’nin ‘KHK’dan ihraç’ olduğu bahanesiyle Tuşba Belediye Başkanlığı mazbatasını AKP’li aday Salih Akman’a vererek belediyeyi gasp etti. Mazbatayı alarak, el konulan belediyeye kayyum gibi oturtulan Akman, “Allah rızası için çalışacağız” diyerek hırsızlığını örtbas etmeye çalıştı.

Gaspçı Akman’ın bugüne kadarki tek seçim deneyimi ise 2016’da girdiği apartman yöneticiliği yarışı oldu. Ali Paşa Mahallesi’nin Suvaroğlu Caddesi’nde bulunan Özgür Sitesi’nde yapılan seçimlere katılan Salih Akman, sadece kendi ailesinin oylarını alınca 3 oyda kaldı ve seçimleri kaybetti. Apartman yöneticiliği seçimini bile kaybeden Akman’a, AKP, halkın iradesini gasp ederek Tuşba Belediyesi’ni teslim etti. Komşuları, “Yıllardır bizim binada oturuyor. Kendisi sevilmeyen bir kişi ve girdiği apartman yöneticiliği sınavını dahi kazanamadı. Bizim apartman yöneticisi yapmadığımız birini AKP, zorla belediye başkanı yaptı” diyor.