Armanc Goşkar, Frankfurt’ta anıldı

Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen HPG ve YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Suna Kızılkaya (Armanc Goşkar), Almanya’nın Frankfurt kentinde anıldı.

Frankfurt Goethe Üniverstesi’nde yapılan anmaya etkinliğine Frankfurt, Giessen, Mainz, Darmstadt, Offenbach, Hanau, Rüsselsheim kentlerinden yüzlerce Kürdistanlı ve Suna Kızılkaya’nın ailesi katıldı.

YJK-E Hessen tarafında organize edilen anma, Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Zilan Diyar’ın Goşkar için hazırlamış olduğu şiir dinletisi ile başlayan anmada TJK-E adına bir konuşma yapan Zelal Amed şunları belirtti: “Heval Armanc bizlere kadın mücadelesini, her zorluğa karşı nasıl büyük bir özveri içerisinde olmamız gerektiğini gösteren bir arkadaşıdır. Şehit Armanc arkadaşımız kadın ordulaşmasında büyük bir mücadele içerisinde oldu, Zilan çizgisinin yürütücüsü oldu.” Goşkar’ın her alanda büyük özveri içerisinde mücadele yürüttüğünü de belirten Amed, “Avrupa’da mücadele içerisinde gece, gündüz çalışma yürütüyordu. Her zaman düşmana karşı büyük bir öfkesi olan bir arkadaştı” dedi.

Suna Kızılkaya’nın ailesi adına ise kuzeni Sinan Kızılkaya bir konuşma yaptı.

Şehit Armanc’ın ailelerinin onuru, gururu olduğunu belirten Kızılkaya, “Bu mücadelede şehit düşen bütün arkadaşları anıyorum” dedi.

KOMAW adına konuşan Azize Ana ise şunları belirtti: “Şehitlerimizin arkasında konuşmak bizler için çok ağır bir görevdir. Biz geriye kalanlara düşen tek bir görev var o da, şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu bu mirası, büyük mücadeleyi zaferle taçlandırmaktır.”

Anmada Goşkar’ın mücadele arkadaşları da konuşma yaptı.

Dilda Roj yaptığı konuşmada “Şehit Armanc ile anılarımız oldu, ama şehitlerin ardından konuşmak çok zordur. Armanc deyince net olmak gerekiyor aklımıza. Bizlere bırakmış olduğu mücadeleyi sonsuza dek yürüteceğiz” dedi.

Salman Engin ise, Goşkar ile beraber çalışma yürüttüğünü söyledi.

“Her zaman büyük bir özveri içerisinde çalıştı” diyen Engin, şöyle devam etti: “Armanc hevalin şahadeti bizler için çok erken oldu. Bizlere bırakmış olduğu mücadeleyi, biz yoldaşları, arkadaşları, halkımız sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Anma, sinevizyon gösterimi ve ailesi tarafından hazırlanan lokmanın dağıtılması ardından, “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.