ATİK’ten ‘Senin de bir kardeş ailen olsun’ kampanyası

ATİK, toplumsal mücadelede çocukları şehit düşen ve şu anda koronavirüs pandemisinden ciddi bir şekilde etkilenenlerle dayanışmak amacıyla, “Senin de bir kardeş ailen olsun” sloganı ile kampanya başlattı.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), “Toplumsal mücadelede çocukları şehit düşen ve hapsedilen aileleri sahiplenmek, onların maddi ihtiyaçlarını bir nebze olsa da gidermek için ATİK olarak; ‘Senin de bir kardeş ailen olsun’ sloganıyla bir kampanya başlatıyoruz” dedi.

Koronavirüs yayıldığından bu yana bütün dünyada insan yaşamını tehdit eder bir noktaya ulaştığına da dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bu virüs salgınının neden ve sonuçları, kapitalizm ve insana verilen değer ve sonuçları olarak görülebilir. Bu salgın sonrası birçok ülke kendince çeşitli tedbirler alarak uygulamaya çalışmaktadır. Bunun en önemli nedenlerinden biri de bu salgının yaratabileceği tahribatın tam olarak kestirilmemesiydi. Ama her ne şekilde olursa olsun alınan tedbirlerin büyük bir bölümü işçi, emekçi, yoksul kesimi daha mağdır hale getirdiği/getireceği gerçekliğidir.

Emperyalist kapitalist ülkelerin görece ekonomisi iyi olan devletlerin yardımlardaki ‘iyimserliği’ bu mağduriyetleri gidermediği aşikardır. Ekonomide bağımlı ve gelişmemiş birçok ülkede durum daha bir vahim noktaya ulaşmıştır. Bu ülkelerden biri de Türkiye’dir. AKP iktidarı ve yandaş tayfanın sömürü çarkı milyonlarca emekçi, işçi ve işsizi perişan hale getirmiştir. Her doğa felaketinden sonra (deprem vb.) toplanan bağışların büyük bölümü bu çevreler tarafından çalınıp kendi rantına dönüştürülüp mağdur olanların mağduriyetleri baki bırakılmıştır.

Koronavirüs salgını bunun en çarpıcı sonuçları olmuştur. AKP’nin zengini kayırdığı ve devletin imkanlarını bu sermaye gruplarının yaşamasına peşkeş çektiği gerçeğinin yanında ihtiyacı olan halkın kendi kaderine razı olma çabasını bir kez daha ortaya koymuştur. Utanmadan sıkılmadan ‘biz bize yeteriz’ kapmayasıyla zaten canı burnunda olan halkı ‘vatan-millet’ edebiyatıyla cebindekini almaya çalışarak kampanyalar yürütmektedir. Halktan alınan bağış ve vergileri kendi iktidar saltanatına ve yandaşlarına peş keş çeken iktidar, buna karşı çıkanları bir çırpıda susturma ve yıldırma kanunlarını devreye sokmuştur. Bundandır ki eşitsiz af yasasını yürürlüğe koyarak tecavüzcü, çocuk istismarcısı, katil, mafya davalarından tutuklananları serbest bıraktırıp siyasi tutsakları korona virüsünün etkisine bırakmıştır. On binlerce siyasi tutsak, gazeteci, akademisyen tutuklu bu süreçten muaf tutulmuştur.

Bizler de demokratik mücadelenin birer parçası olarak korona virüsünün etkilediği tutsakları ve ailelerini, toplumsal mücadelede çocukları ölümsüzleşen dar gelirli aileleri yalnız bırakmayarak gücümüz oranında ekonomik olarak sahiplenmeliyiz. Yıllarca devletin, gerek çocuklarının siyasal düşüncelerinden dolayı sürekli baskı uygulamasından, gerekse de ekonomik olarak birçok sıkıntı yaşamış ve bu salgınla daha fazla mağdur duruma düşen aileleri sahiplenmek için, düzenlediğimiz kampanyaya katılarak destek vermeye çağırıyoruz.

Türkiye’de Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri’ne ulaştırılacak bu kampanya, emektar ailelere önemli bir katkı olacaktır. “Senin de bir kardeş ailen olsun” çağrısıyla, toplanan bağışlar hassasiyetle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacaktır. Şehit ve Tutsak ailelerini sahiplenmek, onlara destek vermek için herkesi bir aileyi kardeş aile olarak almaya ve bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz!”