Lavrio'da 4 Nisan kutlanıyor

Yunanistan'ın Lavrio kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlandı.

Yunanistan'ın Lavrio kentinde yoğunlukta Kürtlerin yaşadığı kampta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı. Önceki gün voleybol turnuvası ile başlayan kutlamalarda Cuma akşamı Kürt Halk Önderi’nin hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

'HALKLARIN DOĞUM GÜNÜ'

Kentte bugünkü kutlama ise öğlen saatlerinde saygı duruşuyla başladı. Kutlamanın yapıldığı kampın içi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarıyla donatıldı. Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını Saliha Afrin yaptı. Afrin, "4 Nisan Önder Apo ile Kürt halkının ve ezilen halkların doğum günüdür. Kürdistan özgür kadın mücadelesi Önder Apo ile doğmuş, büyümüş Rojava Devrimiyle birlikte ise tüm dünyaya yayılmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ağaç dikme etkinliği virüsten kaynaklı yasak olduğu için kamp içinde bir zeytin ağacı fidanına su verildi. Kutlama koro, folklor ve şiir dinletisi gibi etkinliklerle devam etti. Daha sonra "Bijî Serok Apo" sloganları atılıp, halaylar çekildi.