Atina’da tek tip elbise protestosu

Cezaevlerinde dayatılan tek tip elbise uygulaması Atina'da protesto edildi. Syntagma Parkında bira raya gelen Kürdistanlılar, “Tek tip elbise değil işkencedir” dedi.

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da bir araya gelen Kürdistanlılar, devrimci örgütler ve Yunanlı dostlar, Türk devletinin cezaevlerinde dayattığı tek tip elbise uygulamasını protesto etti. Syntagma Parkında stant etkinliği düzenleyen kitle, eylem boyunca bildiri dağıttı. Eylemde yapılan açıklamada, egemenlerin kendi sistemlerine karşı çıkan devrimci önderleri ya katlettiği ya da tutsak ettiği vurgulandı.

TUTSAKLAR 12 EYLÜL'DE TESLİM OLMADILAR, BUGÜN DE OLMAYACAKLAR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın da yıllardır Türk devleti tarafından tecride uğradığı belirtilen açıklamada, "Erdoğan diktatörlüğü sayın Öcalan'a uyguladığı toplumsal tecridi OHAL'i gerekçe göstererek tüm Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde uygulamaya çalışmaktadır. Bunun ilk adımı olarak da devrimci tutsaklara tek tip elbise uygulaması dayatılmaktadır. Şu çok iyi bilinmelidir ki 12 Eylül darbe koşullarında bile Kürt devrimci tutsaklar tek tip elbise işkencesini kabul etmemişlerdir. Bugün de teslim olmayacaklardır. Efrîn'deki Kürt soykırımını ve yenilgisini devrimci tutsaklara dönük saldırgan politikasıyla örtmeye çalışan Türk devletine ve Erdoğan faşizmine karşı, dünya kamuoyunu tek tip elbise dayatmasıyla birlikte yaşanacak olan katliama duyarlı olmaya, tutsakların sesine ses vermeye davet ediyoruz" denildi.