Atina’da üç günlük yürüyüş sona erdi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı organize edilen üç günlük uzun yürüyüş Atina’da sona erdi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın güneydoğusundaki Lavrio kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosu, 21’inci yıldönümünde uzun bir yürüyüşle protesto edildi.

13 Şubat’a başlayan uzun yürüyüş, komplonun yıldönümünde sona erdi. Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi) öncülüğünde “Önder Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş kolu 15.00 sıralarında Atina’da bulunan Avrupa Parlamentosu’na vardı.

Yürüyüşçüleri burada yüzlerce kişilik bir kitle karşıladı. Avrupa Parlamentosu temsilciliği önünden hareket eden kitle Atina sokaklarında “Biji serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük”, “Faşist Erdoğan” sloganları atarak Yunanistan Parlamentosu önüne geldi.

Burada parlamentoya 15 Şubat komplosuna ilişkin bir dosya sunuldu. Ardından kitle Türk Konsolosluğu önüne kadar yürüyüş devam etti.

Türk Konsolosluğu önünde açıklama yapan Azad Mahir, 21 yıl önce böyle bir günde Öcalan’a dönük uluslararası bir komplonun gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, komplo sonucunda Öcalan’ın Türkiye’ye teslim edildiğini kaydetti.

Mahir, “Bu komployu kınıyoruz, lanetliyoruz. Önderliğimizin etrafında Kürt gençleri, kadınları, fedaileri, Kürt halkının dostları vardır. Bu yüzden Önderliğimiz özgür olana kadar bu mücadele daha da büyüyecek. Komploda rol oynayan bütün devletler insanlığa hizmet için adım atmalıdırlar. Kürt halkından özür dilemeliler. Pişmanlıklarını açıklamalılar. Yunan devleti komploda büyük rol oynadı. Kendi çıkarı için komploya yardım etti. Kürt halkı Yunan halkının dostudur bunu iyi bilmeliler” diye konuştu.

Ardından Tevgera Ciwanen Şoreşger adına konuşan Sehat Karayazı, “Bugün komplo hala devam ediyor. Bugün tecrit ve izolasyon politikalarıyla büyük bir işkence yürütülüyor. Herkes bu sürecin sorumluluğunu taşımalıdır. Önderliksizlik onursuzluktur” diye konuştu.

Açıklamaların ardından eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.