AvEG-Kon, 3 Şubat’ta meydanlara çıkma çağrısı yaptı

AvEG-Kon, Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e yönelik yaptığı işgal saldırılarına karşı 3 Şubat’ta Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde yapılacak eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), “3 Şubat’ta Efrîn için alanlara” dedi.

AvEG-Kon açıklaması şöyle:

“Faşist Türk devleti, 20 Ocak’ta Efrîn topraklarını işgal savaşı başlattı. Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Birliği, Türk devletinin Kürt halkı üzerine bomba yağdırmasına sessiz destek verdi. Faşist Türk devleti bu sesiz ortaklıktan cesaret alarak savaş uçaklarıyla günlerdir Efrîn’in üzerine ölümcül bombalar yağdırıyor.

1 Şubat 2018 itibariyle Efrîn hastanesi yönetimi, Efrîn'e dönük saldırılarda 13 günde 104 sivilin katledildiğini, 156’sının da yaralandığını duyurdu. Kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyen Türk devleti savaş suçu işliyor. Bedenleri parçalanmış Kürt çocuklarının ölümü ‘Endişe duyuyoruz’ açıklamalarıyla sınırlı kalıyor. Oysa bu katliamlarda sesiz kalan, seyreden, umursamayan herkesin payı var.

Efrîn halkı, Arap, Türkmen, Kürt, Alevi, Sünni vb. ayrımlar yapmadan savaştan dolayı bölgesine sığınanlara kapılarını açtı, ekmeğini paylaştı. Etrafında savaş ve kaos hakimdi, ama Efrîn halkı nüfüsundan fazla mülteci ile birlikte barış içinde yaşadı. Barışa düşman Türk devleti, şimdi Efrîn’e bombalar yağdırıyor. Oradaki insanlığı ve tarihi yok ediyor.

Türk devletinin El Kaide, IŞİD, ÖSO gibi insanlık düşmanı çetelerle birlikte yürüttüğü bu savaşa karşı sesimizi yükseltmek, Avrupa devletlerinin kirli hesaplarla Türk devletini desteklemesine itiraz etmek insanlık görevidir. Dünyanın birçok kentinde kitlesel katliamlar yapmış bu katliamcı çetelere karşı büyük bedeller ödeyerek mücadele yürütmüş bir halkla dayanışma göstermek sadece göçmenlerin değil, Avrupa halklarının da görevidir.

Ölüme karşı yaşamı savunmak, işlenen savaş suçuna ortak olmamak için Efrîn’le dayanışmayı büyütelim.

3 Şubat’ta bir milyon yürek olup alanlara akalım, yapılacak eylemlere katılım sağlayalım.”