AvEG-Kon: Birleşik mücadeleyi büyütmek için Maastricht’e!

AvEG-Kon, AKP-MHP faşizmine karşı Maastricht’te düzenlenecek büyük buluşmaya katılım çağrısı yaptı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), 21 Eylül'de Hollanda Maastricht’te düzenlenecek büyük buluşmaya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'ERDOĞAN'A DESTEK VEREN DEVLETLER DE SORUMLU'

AKP-MHP iktidarının gaspçı, işgalci ve siyasi soykırımcı saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, "Bu saldırılardan faşist Erdoğan diktatörlüğüne her türlü desteği sunan, Avrupa’da faşizme karşı mücadele eden devrimcileri, ilericileri kriminalize etmeye çalışan, Kürt halkımızın demokratik hakkı olan yürüyüşleri, mitingleri, festivalleri kısıtlayan emperyalist devletler de sorumludur" denildi.

'KAYYUM SALDIRILARINA KARŞI BİRLEŞELİM!'

AvEG-Kon, şunları da kaydetti:
"Faşist AKP/Saray rejimine ve onun kayyum saldırılarına, Rojava’ya yönelik tehditlerine, demokratik hak ve özgürlükler üzerindeki baskılara, ırkçılığa ve faşist harekete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.
AvEG-Kon, tüm devrimci, ilerici, antifaşist güçleri seçilmiş belediye eşbaşkanlarımızı, meclis üyelerimizi, tutuklu eş başkanlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve vekillerimizi sahiplenmek ve faşizmin kayyum saldırılarına karşı birleşik mücadeleyi büyütmek için 21 Eylül’de Hollanda’nın Maastrich kentinde buluşmaya çağırıyor."