AvEG-Kon: Direniş büyürse tecrit kırılır

 AvEG-Kon, tecride karşı başlatılan direnişlerin önemine işaret ederek, "Tecridi kırmanın yolu bu direnişi büyütmekten, birleşik mücadeleyi geliştirmekten geçmektedir" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı ve rehin tutulan, açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven'e destek için açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, Güven'in direnişi selamlanırken, "20 yıldır İmralı Adası’nda tecrit altında tutulan Sayın Öcalan’ın 2 yılı aşkın bir süredir ailesi ve avukatları ile görüştürülmemesi; hiçbir haber alınamaması kaygı vericidir" denildi.

'ÖCALAN ŞAHSINDA HERKES TECRİTTE'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Faşist Türk devletinin Öcalan’a uyguladığı tecrit saldırısı, Kürt halkımıza yönelik sömürgeci topyekûn imha saldırısının, Türkiye’deki devrimci ve ilerici harekete yönelik tasfiye saldırısının bir parçasıdır. Tecrit saldırısı, faşizme teslim olmayan, insanlık onurundan, özgürlükten yana olan işçilere, aydınlara, gazetecilere, kadınlara, gençlere yönelik bir saldırıdır.

ULUSLARARASI KURUMLARA TEPKİ

Faşist Türk devleti Kürt Halk Önderi Öcalan’a uyguladığı tecrit saldırısıyla bütün insan hakları sözleşmelerini, uluslararası hukuku yok saymaktadır. Tecrit bir işkence olarak uygulanmaktadır ve insanlık suçudur. Başta işkenceyi önleme misyonu üstlenmiş olan CPT olmak üzere, BM, Avrupa Konseyi vb. uluslararası kuruluşlar ise, sessizlikleriyle bu tecridi onaylamakta ve faşist Türk devletinin suç ortağı olmaktadırlar. İnsan Hakları Haftası’na sayılı günler kala, insan haklarından söz edecek olan herkese bu gerçeği hatırlatmakta yarar var.

'TECRİDİ KIRMANIN YOLU...'

Sayın Leyla Güven’in insanlık suçu olan tecride karşı başlattığı haklı ve onurlu eylemini sahiplenmek, tecrit işkencesine karşı olan herkesin görevidir. Tecridi kırmanın yolu bu direnişi sahiplenerek büyütmekten, birleşik mücadeleyi geliştirmekten geçmektedir."

AvEG-Kon, Avrupa’da da Kürdistanlıların tecridi protesto etmek için başlattıkları açlık grevi eylemlerinin tüm devrimci ve ilerici güçler tarafından sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, "KCDK-E öncülüğünde Avrupa’da tecride karşı başlattıkları açlık grevlerini selamlıyor ve destekliyoruz. Tecrit insanlık suçudur, Sayın Öcalan üzerindeki tecride derhal son verilsin" dedi.