AvEG-Kon: Rojava halkıyla dayanışmak için sokağa!

AvEG-Kon, Türk devletinin DAİŞ'i kurtarmak istediğini belirterek, işgalci planlara karşı Rojava halkıyla dayanışmaya çağırdı.

 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci planlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Sömürgeci faşist Türk Devleti, Rojava’ya düşmanlığını sürdürüyor" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "DAİŞ’i yenilgiye uğratan başta Kürt halkı olmak üzere, Rojava halklarından ve onun öncü güçlerinden intikam almak için Rojava’yı işgale ve yeni katliamlara girişiyor. ABD’siyle, Rusya’sıyla ve AB’siyle tüm emperyalist güçler Türk devletinin yeni işgal ve katliamlarına onay veriyor. Yerlisiyle, göçmeniyle Avrupa işçi sınıfı ve emekçileri ayağa kalkmalı, sömürgeci faşist Türk devletinin işgal saldırısına dur demelidir" denildi.

'İŞGAL SALDIRILARIYLA AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR'

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Erdoğan’ın tüm yetkileri elinde topladığı faşist şeflik rejiminin Türkiye ve Kürdistan’da estirdiği terör, Amed, Van, Mardin büyükşehir belediyelerine ve iki ilçeye kayyum ataması, her türlü gösteriye, basın açıklamasına, fikir beyan etmeye yönelik saldırılar, gözaltı ve tutuklamalar, işkence ve katliamlar, faşizme karşı mücadeleyi durduramadı.
Savaş ve kandan beslenen, Kürt düşmanlığı üzerinden şovenizmi ve ırkçılığı sürekli kışkırtarak ayakta kalmaya çalışan Erdoğan diktatörlüğü, doğanın talan edilmesine, iklimin kirletilmesine, işsizliğe, yoksulluğa karşı gelişen tepkileri, Kürt halkımızın, komünistlerin, devrimcilerin, demokratların özgürlük ve demokrasi mücadelesini engelleyememektedir. Kendi tabanı günden güne erimekte, partisi içindeki çatlaklar büyümektedir. Diktatör, yeni işgal saldırılarıyla, yeni katliamlarla şovenizmi ve ırkçılığı canlı tutmaya çalışmaya ve iktidarını sürdürmeye çalışmaktadır.
Rojava’yı işgal saldırısıyla Erdoğan diktatörlüğü, Efrîn’de yaptığı gibi, Rojava halklarını yerlerinden göçe zorlayarak, buraya göçmen nüfusu yerleştirme ve Rojava’nın demografik yapısını değiştirmeyi hedeflemektedir.

'DAİŞ'İ KURTARMAK İSTİYOR!'

Rojava’ya işgal saldırısı, aynı zamanda DAİŞ’i yenilgiye uğratan güçlerden öç alma ve QDS‘nin elinde tutuklu bulunan on binlerce DAİŞ’li katili kurtarma operasyonudur. Rojava halklarının kurduğu demokratik yapıyı dağıtmayı ve bölgeyi yeniden büyük bir ateş çemberine sokmayı hedeflemektedir. Bununla DAİŞ’in bir kez daha örgütlenerek geniş çaplı vahşi saldırılarına yeniden başlamasını sağlayacaktır.
Sömürgesi faşist Türk Devleti’nin işgal saldırısından ABD, Rusya ve AB emperyalist devletleri de suçludur. Türk Devleti’ne silah satışlarını sürdüren, ekonomik ve siyasi desteklerini devam ettiren bu devletler de, yaşanacak katliamlardan sorumludur.

'SOKAKLARA ÇIKALIM'

AvEG-Kon olarak, yerli ve göçmen tüm işçi ve emekçileri, ilerici ve devrimci güçleri Türk devletinin Rojava işgal saldırılarına karşı sokağa çıkmaya, halkların enternasyonal dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz.
Gün, Rojava’yı sahiplenme, sömürgeciliğe, faşizme ve onun işgal saldırılarına karşı sokağa çıkma günüdür!"