AvEG-Kon'un 7. kongresi: Diz çökmedik, çökmeyeceğiz

Almanya'nın Frankfurt kentinde bugün başlayan AvEG-Kon'un 7. kongresinde konuşan Eşbaşkan Arabacı, Alman devletinin saldırıları karşısında teslim olmadıklarını belirtti, "Diz çökmedik, çökmeyeceğiz" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), 7. kongresini "Emperyalist saldırganlığa, ırkçılığa ve faşizme karşı kurumlarını sahiplen, örgütlen" şiarıyla Frankfurt'ta topladı.

Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından divan seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını AvEG-Kon Eşbaşkanı Şafak Arabacı yaptı. Sömürgeci Türk devletinin işgal saldırısına karşı direnen Efrin halklarını selamlayan Arabacı, "Emperyalist barbarlara karşı direnen yeryüzünün lanetlilerine selam olsun" dedi. Alman devleti başta olmak üzere Avrupa devletlerinin göçmenlere ve örgütlerine yönelik saldırılara dikkat çeken Arabacı, "Bu ayrımcı, ırkçı baskılara karşı mücadele sorunuyla karşı karşıyayız. Avrupa devletlerinin bu siyasi tutumuna karşı geri adım atmamak için bu kongrede tartışmalıyız. Faşist politik İslamcı AKP hükümetinin ayak izlerini takip eden Merkel hükümetinin, bizlere karşı kimliksizleştirme politikasına karşı mücadelemiz büyüyerek sürecektir" diye konuştu. Arabacı, Alman devletinin uygulamak istediği antidemokratik uygulamalara teslim olmadıklarını belirtti, "Diz çökmedik, adım atmadık" dedi.

'YPG/YPJ SAVAŞÇILARI ONURUMUZDUR'

Alman devletinin YPG/YPJ başta olmak üzere Kürt halkının sembollerine yönelik yasağına tepki gösteren Arabacı, "DAİŞ çetelerine karşı savaşan YPG/YPJ savaşçıları onurumuzdur. Onurumuzu koruyacağız" diye konuştu.

Alman devleti başta olmak üzere Avrupa devletlerinin önümüzdeki dönemde saldırganlığını artıracağı uyarısında bulunan AvEG-Kon Eşbaşkanı Şafak Arabacı, "Bu saldırganlığa karşı halkları örgütleyerek, kitlesel olarak karşı koymalıyız. Bu kongre bunun iradesini bugün göstermelidir. Önümüzdeki süreci kazanmaktan başka şansımız yok" dedi.

Arabacı'nın ardından konuklar söz aldı. HDK Avrupa Eşsözcüsü Asiye Güden, halklarımız mücadelesinin Avrupa'daki sesi olurken, buradaki işçi ve emekçilerin mücadelesinin de bir parçası olunmasını gerektiğini belirtti. Güden, "Bu kongrenin birleşik mücadelenin geliştirilmesine vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yeşil Sol'dan Mehmet Cengiz, faşizme karşı direniş cephesinin oluşturulması gerektiğini belirtti, "Ortak bir hedef belirlemek zorundayız ve bu iki günlük toplantıda sizlerin katkıları büyük olacaktır" dedi.

YOUNG STRUGGLE: BİRLİKTE MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ

Young Struggle adına yapılan konuşmada, Avrupa emperyalist devletlerinin, krizlerini, polis yöntemlerini artırarak aşmaya çalıştığı belirtildi. Konuşmada,  "Fransa ve Belçika'da OHAL, cihatçı saldırlara karşı değil emekçilerin mücadelesine karşı kullanıldı. Almanya'da emekçilere ve mücadelelerine karşı saldırı başlatıldı. Özellikle Almanya'da devrimci göçmen örgütleri, Kürt örgütleri kriminalize edilmek isteniyor. Bu saldırıları güçlendireceklerini görmek çok zor olmasa gerek. Kongrenin bu saldırganlığa karşı bir mücadele hattını oluşturacağına inanıyoruz. Birlikte mücadeleyi büyüteceğiz" denildi. 

SKB Temsilcisi Sakine Demir, Efrinli kadınların direnişinin tüm kadınlara yol gösterdiğini belirtti, direnişçi kadınları selamladı. Demir, AvEG-Kon'un 7. kongresine başarılar diledi.

SYKP Avrupa Koordinasyonu, Devrimci Parti ve AvEG-Kon eski Konsey Üyesi çevirmen Meşale Tolu'nun gönderdiği mesajlar okundu.

Kongre faaliyet raporunun okunması ve rapor üzerine tartışmalar ile devam edecek.