Avrupa’da Efrîn’e saldırılar protesto ediliyor

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları kitlesel olarak protesto ediliyor.

Londra, Münih, Melbourne,  Oslo ve Hamburg’da düzenlenen eylemlerle, Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

LONDRA

Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları Londra’da protesto edildi. Londra’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde öğlen saatlerinde yapılan protestoya Kürdistan’ın dört parçasından yüzlerce Kürt ve dostları katıldı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde yapılan eylemde açılan YPG ve YPJ bayraklarının yanında eyleme katılan ABD’li ve Britanyalı Kürt dostları ABD ve Birleşik Krallık bayrakları ile eyleme katıldılar. Eyleme Unite sendikası yöneticisi Simon Dubbins, İnsan hakları savunucusu hukukçu Margaret Owen, Akademisyen Rahila Gupta ile beraber çok sayıda Kürt dostu ve kurum katılarak Türk devletinin işgal girişimlerini protesto etti.

Sık sık “Efrîn Erdoğan’a mezar olacak”, “TC Kürdistan’dan defol”, “Yaşasın YPG, YPJ” sloganları atılırken, üzerinde İngilizce olarak ‘TC Efrîn’den çek ellerini’, ‘Türk devleti saldırılarına son ver’ yazılı pankartlar açıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Erdoğan’ın ateş ile oynadığı ve olası işgal girişiminin büyük bir savaşa evirileceği ve bunun bölgedeki tüm halklara kandan başka bir şey getirmeyeceği ifade edildi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde Türk devletinin Efrîn’e saldırıları protesto edildi. Münih Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen kitle sık sık, “Katil Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Biji berxwedana YPG”, “Biji berxwedana Efrîne” sloganları attı.

NAV-DEM ve PYD’nin bildirilerinin okunduğu eylemde yapılan konuşmalarda “Halkımız ve dostları tam bir seferberlik ruhuyla Efrîn’i sahiplenmeye ve ikinci Kobanê destanı yazmaya ve Efrîn’e yönelik herhangi bir saldırının kabul edilmeyecek” denildi.

Eylem yarın düzenlenecek mitinge katılım çağrısı ile sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de protesto eylemi düzenlendi. Merkez tren istasyonu önünde düzenlenen mitinge yüzlerce kişi katıldı.

NAV-DEM temsilcisi Yavuz Fersoğlu, insan hakları aktivisti Anja Flach, Kürdistan Komünist Partisi Hamburg temsilcisi Serhat Çetinkaya, Hamburg PYD temsilcisi ve kentte yaşayan Kürdistanlılar da katılarak birer konuşma yaptı.

Efrîn’e yapılan saldırının kabul edilemez olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda Efrîn’e yapılan saldırıların tüm Kürt halkına karşı yapıldığı belirtildi.

Eylemde sık sık, “Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan”, “Biji berxwedana Efrîne” sloganları atıldı.

MELBOURNE

Avusturya’nın Melbourne kentinde de Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları protesto edildi. Federal kütüphane önünde bir araya gelen kitle, Efrîn’deki gelişmelere ilişkin alanda bir seminer düzenledi.

Seminere telefon ile katılan PYD yöneticilerinden Salah Sino Türk devletinin saldırıları ve Efrîn’deki son durumu aktardı.

Kürt siyasetçi Zübeyir Aydar da telefon aracılığıyla seminere katılarak bir konuşma yaptı.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da da Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları Dışişleri Bakanlığı önününde bir mitingle protesto edildi.

PYD yetkililerinin Dışişleri Bakanlığı’na dosya vermesi ile başlayan mitingde PJAK’tan Sherzad Ramini, PYD Norveç’den Handarin Nazır ve Norveçli STK olan Motmakt temsilcisi konuşma yaptı.