Avrupa’da Efrîn’i sahiplenme eylemleri sürüyor

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarına karşı tepkiler devam ediyor. Hollanda, Almanya ve Belçika'da yapılan eylemlerde Türk devletinin sivil katliamlarına dikkat çekildi.

Hollanda'da Kürdistanlılar Efrîn'e destek amacıyla uzun yürüyüş düzenlendi.

Delft merkez tren garından Den Haag'a kadar yürüyen kitle daha sonra Hollanda Parlamentosu önünde bir miting yaptı. Mitingde yapılan açıklamada, Türk devletinin saldırılarına karşı uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterildi. Eylem Efrîn direnişine destek sloganlarıyla sona erdi.

BREMEN

Efrîn işgal saldırılarına karşı Almanya'nın Bremen kentinde, saat 15.30'da uzun yürüyüş başladı. Gröperlingen'den başlayan yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Yürüyüş akşam Eyalet parlamentosu önünde yapılacak miting ile sonlanacak.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel'de Efrîn Dayanışma Platformu'nun organize ettiği, 40 kurum ve kuruluşu da destek verdiği bir eylem düzenlendi. Bugün saat 14.00'da Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen kitle, YPG/YPJ bayraklarının yanı sıra yaşamını yitiren sivillerin fotoğraflarının olduğu dövizler taşıdı. Efrîn saldırılarına ilişkin İngilizce okunan mesajın ardından eylem, "Terörist Erdoğan", "Diktatör Erdoğan" ve "Bijî Efrîn" sloganlarıyla sona erdi.