Avrupa’da gençlerden Newroz kutlamaları

Avrupa’da birçok şehirde Kürt gençleri ateşler yakıp, halaylarla Newroz’u karşıladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle kitlesel Newroz etkinlikleri iptal edilirken, Almanya, İsviçre ve Fransa’da Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri yaktıkları ateşlerin etrafında halay çekerek Newroz’u kutladı.

BIEL


İsviçre’nin Biel kentinde bir iltica merkezinde kalan gençler, kampta yaktıkları Newroz ateşi ve etrafında çektikleri halaylar ile Newroz’u kutladı. “Bijî Serok Apo” ve “Newroz Pîroz Be” sloganlarının da atıldığı kutlamaya kampta kalan farklı halklardan insanlar da katıldı.

AARAU


İsviçre’nin Aarau kentinde de TCŞ aktivisti gençler, koronavirüs nedeniyle iptal edilen kitlesel eylemlerin yerine nehir kenarında yaktıkları ateşin etrafında çektikleri halaylar ile Newroz’u karşıladı.

BERLİN


Almanya’nın başkenti Berlin’de de akşam saatlerinde bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler, ateş yakarak Newroz’u kutladı. Etkinlik, müzik dinletisi ve halaylarla son buldu.

MARSİLYA
Fransa'nın Marsilya kentinde TCŞ aktivisti gençler, akşam saatlerine bir araya gelerek ateş yaktı. YPG, YPJ, PKK ve TCŞ bayraklarının açıldığı kutlamada, halaylar çekildi ve havai fişekler atıldı.