Avrupa'da gençlerden 'PKK' kutlamaları

Kürt gençleri Avrupa’nın birçok yerinde farklı eylemlerle PKK’nin 40. yıl dönümünü kutladı

PKK’nin 40. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayan Kürdistanlı gençler, Avrupa’nın birçok yerinde eylemdeydi.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin’de bir araya gelen Kürdistanlı gençler, sokaklarda sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Meşaleler ve havai fişeklerle Berlin sokaklarında “Bijî Serok Apo” ve “Bijî Partiya Karkerên Kurdistan” sloganları ile uzun bir süre yürüyen gençler, PKK’yi selamladı.

ESSEN

Almanya’nın Essen şehrindeki Kürdistanlı gençler, bir köprünün üzerine büyük bir PKK bayrağı astı ve birçok yazılama eylemi yaptı. Gençler, bir başka otoyol köprüsünün üstüne ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posteri ile yine PKK bayrakları astı.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt şehrinde ise genç kadınlar merkezi bir yol üzerinde bulunan üst geçidin üzerine büyük bir pankart astılar. Genç kadınlar, üzerine PKK bayrağı boyadıkları pankartın üzerine Almanca “1978 – 2018 Yaşasın PKK” yazdı.

SOLOTHURN

İsviçre’nin Solothurn şehrinde de Kürdistanlı gençler, PKK’nin 40. yılını kutladı. Gençler, birçok noktada yazılama eylemleri yaptı.

BERN

İsviçre'nin Bern şehrinde Kürt genç kadınları hem PKK'nin 40. yıl dönümü hem de Öcalan'ın özgürlüğü için sprey eylemi yaptı. Genç kadınlar duvarlara, "Öcalan için özgürlük" ve "Yaşasın PKK'nin direnişi" sloganlarını yazdı.