Avrupa’da işgal saldırılarına tepkiler durmuyor

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarına tepkiler sürüyor. Günlerdir alanlarda olan Kürdistanlılar ve dostları, Rojava devrimini sahiplenmeye devam edecekleri mesajı veriyor.

Almanya’nın Dresden kentinde akşam saatlerinden itibaren Uta Kadın Meclisi’nin çağrısıyla aralarında Alman Sol Parti (Die Linke), Maxsist Parti (MLPD), Antifaşist Gruplar ve enternasyonalist devrimcilerinde olduğu 1000’i aşkın kişi yürüyüşe geçti.

Dresden Neutadt Albert Platz’da başlayan yürüyüş şehrin merkezi cadde ve meydanlarında devam etti.

Türk devletinin katliamlarını deşifre eden pankartların taşındığı eylemde sloganlar ve konuşmalarla insanlığa sahip çıkmaya çağrıldı.

Dresden’i baştan başa “Çocuk ve kadın katili Erdoğan”, “Rojava Erdoğan’a mezar olacak”, “Merkel finanse ediyor Türk devleti katlediyor” sloganlarıyla inleten Kürdistanlılar ve dostlarının yürüyüşü tekrar Neustad’da son buldu.

LEIPZIG

Almanya’nın Leipzig kentinde de Kürdistanlılar ve enternasyonal devrimciler Türk terör devletinin işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe 1000 civarında kişi katıldı. Saat 18:00 da şehir merkezinde başlayan yürüyüş saat 20:30 itibariyla anti faşist sloganlar ve enternasyonalist çağrılar eşliğinde son buldu.

Leipzig’deki yürüyüşe çevreden de yoğun ilgi ve destek gösterildi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, am Stern dört yolunda bir eylem yaptı. 30 dakika boyunca yolu trafiğe kapatan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava’ya saldırısını protesto etti.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de protesto eylemleri aralıksız devam ediyor. Rotreuzplatz’daki eylem ardından kitle Türk konsolosluğu önünde eylemine devam etti. Sloganlarla Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlenin işgal saldırıları protesto edildi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de Türk devleti protesto edildi. Binlerce kişinin katıldığı eylem Rote flora semtinde yapıldı. “Yaşasın Rojava devrimi”, “Faşist Erdoğan”, “İşgalci Türk ordusu Rojava’dan defol”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarını atan kitle yürüyüşe geçti.

Sternschanze Tren İstasyonu’na gelerek ayrı bir koldan toplanan halk ile bir araya geldi.

Alman sol otonom gruplar, Türkiyeli devrimci gruplar, Almanya Marksist Leninist Parti, Sol Parti ile Hamburg’daki Yahudi Cemaati temsilcileri de yürüyüşe katıldı.

Burada bir konuşma yapan Hamburg Yahudi Cemaati Başkanı Wolfgang Seibert, “Dün Yahudilerin başına getirilen katliam ve trajedi bugün de Kürt halkının başına getiriliyor” dedi. Cemaat olarak Kürt halkının yanında olduklarını da sözlerine ekledi.

Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, Martin Dolzer, kadın aktivisti Anja Flach da yapıtları konuşmalarla işgale karşı duyarlı herkesin meydanlara çıkması gerektiğini belirtti.

Yürüyüş altona semtinde sona erdi.

YPG ve YPJ bayraklarının taşındığı eylemde Cumartesi günü düzenlenecek protesto eylemine katılım çağrısı da yapıldı.

PRAG

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da da işgal ve soykırım saldırıları bir mitingle protesto edildi.

Prag Türk Büyükelçiliği önünde yapılan mitinge çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katılarak Türk devletinin terörist saldırılarını protesto etti.

YPG, YPJ, Rojava bayrakları ve sembollerinin açıldığı eylemde, “Ölümüne Kuzey Suriye ve Rojava halklarını yanında olacağız”, “Bu onur direnişidir”, “Binlerce selam olsun” sloganları atıldı.

GRAZ

Avusturya'nın Graz kentinde, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Eylemde Avusturya SPÖ ve Yeşiller Partisi adına yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgaline karşı Kürt halkının yanında olacakları mesajları verildi. Avusturya Civaka Azad Eşbaşkanı Halis Sever ise işgale karşı her gün direnişte olacaklarını belirtti. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

BORLÄNGE

İsveç’in Borlänge kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

“Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan”, “Faşist Türk devleti Kürdistan’dan defol” sloganları atan kitle, Tren Garı’nda sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Daha sonra yürüyüşe geçin kitle yola çıkarak eylemini sürdürdü. Büyük bir dönemeçte sivil itaatsizlik eylemi yapan kitle, sloganlarla eylemini sonlandırdı.