Avrupa'da kayyum protestoları

AKP/MHP’nin, Amed, Mardin ve Van’da belediyeleri gasp etmesine yönelik Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların protestoları sürüyor.

Almanya’nın Hannover, Kassel, Fransa’nın Rennes ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen eylemlerle AKP/MHP’nin belediyeleri gasp etmesi protesto edildi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde Kürdistanlılar ve dostları kent merkezinde bir oturma yaparak, belediyelere kayyum atanmasını protesto etti.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde bir konuşma yapan Ciwan Çewlig, “Kayyumlarla hiçbir yere varamazlar, biz hep barış ile özgürlükten yanında olacağız” dedi.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) Hannover adına verilen mesajda ise, haksızlığa karşı mücadelenin boyunlarının borcu olduğu dile getirildi.

DKTM Hannover Eşbaşkanı Edlê Aslan da, Mêrdîn, Wan ve Amed‘deki eylemcileri desteklemek için çağrıda bulundu.

Eylem “Kayyım darbedir”, İrademe dokunma”, “Kayyumu atayan, DAİŞ’i besleyendir”, “Kayyum ve Saray siyasi darbedir”, “Barış tecrit edilemez” sloganlarıyla sona erdi.

KASSEL

Almanya'nın Kassel kenti ve çevresinde yaşayan kurdistanlılar ve dostları AKP/MHP rejimini ve Erdoğan diktatörlüğünü protesto etmek için yürüyüş düzenlediler. Saat 15.00'da Halitplatz'da başlayan yürüyüşe çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı.

Kayyumların atanmasının protesto edildiği pankart taşıyan kitle, benzer içerikte sloganlar da attı.

Kassel büyükşehir belediyesinin önüne kadar devam eden yürüyüş, büyükşehir belediyesinin yapılan konuşmalarının ardında sona erdi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Amara Demokratik Kürt Toplum Derneği ve Zin Kadın Derneği üyeleri Colombia Meydanı’nda bir araya gelerek belediyelerin gasp edilmesini protesto etti.

Republiqe Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen kitle "Türkiye'de diktatör Erdoğan'ı durdurun" ve "Savaşa hayır Kürdistan'a barış" pankartı taşıyarak "Kürdistan’a politik çözüm bulun", "İrademe dokunma" ve "Diktatör Erdoğan" sloganları attı. Eylemde bildiriler de dağıtıldı.

ATİNA

Atina’da belediyelerin gaspına karşı başlatılan nöbet eylemi sekizinci gününde sona erdi.

Atina’da, AKP-MHP rejiminin HDP’li belediyeleri gasp etmesine karşı kurulan bir stant ile başlatılan nöbet eylemi sekizinci gününde sona erdi. Yunanistan Eylem Birliği Kuzey Kürdistan-Türkiye Platformu tarafından Syntagma Meydanı’nda organize edilen eylemde, alana HDP bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve Türk faşizmini anlatan dövizler asıldı.

Halkın desteği ile 8 gün devam eden eylemde, belediyelerin gasp edilmesi ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin bildiriler dağıtıldı.