Avrupa'da Kürtler 29 Haziran'da işgale karşı sokaklara çıkacak

KON-MED, Türk devletinin Güney Kürdistan'daki işgali ve katliamlarına karşı 29 Haziran'daki yürüyüşlere çağırdı.

Almanya Kürdistan Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı 29 Haziran'da düzenlenecek yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan KON-MED, "Türk devleti, Güney Kürdistan'ı ilhak etmek ve tarih boyunca hayal ettiği kolonyalist politikalarını hayata geçirme emellerini gerçekleştirmek istiyor. KDP yönetimini de bu politikaya alet ederek; onun onayı ve desteğiyle yapıyor. KDP yönetimi birçok stratejik noktalardan peşmergelerini çekerek, mevzilerini işgalci Türk ordusunun askerlerine bırakarak, hem Türk sömürgeci ordusunun saldırılarını cesaretlendirmekte hem de saldırıların yoğunlaşması sonucunda sivil halkın katledilmesine de ortam yaratmaktadır" dedi.

'İŞGALİ BOŞA ÇIKARALIM, KAZANIMLARIMIZI KORUYALIM'

Açıklamada şöyle denildi:

"Efrîn’i işgal eden, çökertme planıyla Kuzey Kürdistan’da katliam politikaları ile Kürt halkının mücadelesini tasfiye etmeyi hedefleyen Türk devleti, halkımızın tüm kazanımlarını yok etmek istemektedir. Türk devleti katliam ve saldırı politikalarıyla tüm Kürdistan’da Kürt halk iradesini yok etmek ve statü sahibi olmasını engellemek istemektedir.

Dünyanın gözü önünde gerçekleşen Güney'e dönük işgal girişimine karşı, başta Güney Kürdistan halkı, tüm parçalar ve yurt dışındaki tüm Kürdistanlı halkımız, kararlı bir duruşla mücadele ederek Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgal girişimini boşa çıkarmalı. Türk devletinin yüz yıllık hayal ettiği oyununu boşa çıkararak, Kürt halkı olarak yaşadığımız bu tarihi sürecinde elde ettiğimiz fırsat ve kazanımları nihai özgürlüğe dönüştürmeliyiz.

'ULUSAL RUHLA AKTİF KATILALIM'

T.C.’nin Güney Kürdistan'a işgal ve katliamcı saldırılarına karşı, 29 Haziran´da başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın birçok merkezinde ve Strasbourg'daki Kürt Halk Önderi A. Öcalan'a Özgürlük Nöbetinin sekizinci yıl dönümü vesilesiyle  gerçekleşecek mitinge, Güney Almanya'daki tüm bileşenlerimizi katılmaya çağırıyoruz. Yine diğer merkezlerdeki etkinliklere  tüm Kürdistanlıları ulusal ruhla  aktif katılmaya çağırıyoruz. Yine sol-sosyalist, devrimci, demokrat, aydın ve dost herkesi 29 Haziran'da eylem merkezlerine katılmaya çağırıyoruz."