Avrupa'da seçim çalışmaları coşkulu bir şekilde sürüyor-YENİLENDİ

Avrupa'da seçim çalışmaları coşkulu bir şekilde devam ediyor. Duisburg'da yüzlerce kişinin katılımıyla seçim bürosu açılırken, Göppingen, Roma, Grosseto'da halk toplantıları yapıldı.

Almanya'nın Duisburg şehrinde yüzlerce kişinin katılımıyla bürosu açılışı yapıldı. Coşkulu bir şekilde gerçekleşen büro açılışına Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ercan Kanar ve HDK temsilcileri de katıldı.

Açılışta konuşan Yıldırım, Türkiye'de var olan yönetimin tek adam diktatörlüğünü kurmak amacıyla en sağcı, en geri ve en faşist kesimlerle bir araya geldiğini belirtti. ''Bütün halkların kendi temsilini bulduğu HDP, Türkiye'nin gerçek resmidir" diyen Yıldırım, "Faşizmin ve tek adam diktatörlüğünün vatanımızda kurumlaşmasını önleyebilecek tek güç ve irade biziz" diye konuştu. HDP'nin 24 Haziran'da kilit parti konumunda olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Hep birlikte ve her alanda ev ev dolaşacağız ve herkesi ikna etmeye çalışacağız. Sistemin bizlere dayattığı bu absürtlüğü ancak el birliğiyle bertaraf edebiliriz" dedi.

Yıldırım'ın ardından konuşan avukat Ercan Kanar şunları belirtti: "Bizler hukukçu olarak kendi alanımızda mücadelemizi sürdüreceğiz. Demirtaş ve diğer siyasetçiler de direnişlerini sürdürüyor. 25 Haziran'dan itibaren bize gerekli ve yakışan günler için seçime herkesin odaklanmasını umuyor ve bekliyorum."

GÖPPİNGEN

Göppingen'de 24 Haziran seçimlerine ilişkin dayanışma yemeği düzenlendi. Süryani derneğinde gerçekleşen yemeğe siyasetçi Osman Ergin katıldı. Avrupa'da yaşayan seçmenlere ilişkin değerlendirmelerde bulun Ergin, HDP'nin Avrupa'daki gücünü önemsediklerini ve beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Dayanışma yemeğinde cezaevinde bulunan HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın mesajı da okundu. Demirtaş'ın mesaj yurttaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Etkinlik daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. Dayanışma yemeği Pazar günü Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) düzenlenecek etkinliğe katılım çağrısıyla sona erdi.

ROMA

İtalya'da birinci parti olmayı hedefleyen HDP seçim çalışmalarını hızlandırdı. Başkent Roma ve Grosseto şehirlerinde yapılan halk toplantılarında diktatörlüğü yıkmak için bir oyun ne kadar önemli olacağı anlatıldı. Toplantıda kadın araştırmacı ve aktivist Sultan Öger, Ozan Botan birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda, sıfırdan başlatılan mücadelenin bugün milyonlara ulaştığını ve bunun da özgürlük mücadelesi sayesinde olduğu belirtildi.

GROSSETO

Grosseto'da yapılan toplantıya, 2 Aralık 2017 yılında Bingöl Karlıova ilçesine bağlı Çatak köyünde işgalci Türk güçleri ile yaşanan çatışmada şehit düşen HPG'li Ramazan Tunç'un (Dijwar Çelik) ailesi de katıldı. HPG'li Tunç'un anıldığı toplantıda, şehitlere verilen sözün gereği her oyun diktatörlüğe sıkılmış bir kurşun olduğu vurgulandı. Toplantı, "Biji serok Apo" ve "Şehid namirin" sloganlarıyla sona erdi.

STUTTGART

Stuttgart'da HDP Platformu seçim gündemine ilişkin toplantılar gerçekleştirdi. Seçim güvenliğine dikkat çekilen toplantılarda sandıkların korunması için müşahitlik çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Stuttgart şehrinde HDP Platformu, seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hız verdi. Pazar günü haftalık toplantısını düzenleyen Stuttgart HDP Seçim Platformu, önümüzdeki günlere ilişkin çalışma programını yaptı.

Stuttgart çevresindeki kurumlar da Kircheim Teck, Ludwigsburg’dan sonra Winnenden Alevi Kültür Merkezi ve Göppingen'de seçim gündemine ilişkin halk toplantıları yaptı.

SAĞ İTTİFAKLARA KARŞI TEK ALTERNATİF HDP

Toplantılarda sağ ittifaklara karşı tüm halkları içerisinde barındıran alternatif partinin HDP olduğu belirtilerek, sandık başlarında oyların korunması için müşahitlik çağrısı yapıldı. Yine Önümüzdeki günlerde Welzheim ve değişik bölgelerde halk toplantıları yapılması kararlaştırıldı. Bugün ise Stuttgart merkez ve çevresinde posta kutularına HDP bildirileri bırakılacak.

Stuttgart HDP Platformu içerisinde yer alan kurumlar ile birlikte tüm hafta posta kutularına seçim bildirileri dağıtılacak. Bunun yanı sıra sosyal medya üzerinde yapılan çalışmalar ve seçim röportajları ile binlerce kişiye ulaşıldı.