Avrupa'da tecrit kınandı, devrim selamlandı-YENİLENDİ

Avrupa'nın çeşitli kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit protesto edilirken, yıl dönümü vesilesiyle Rojava Devrimi selamlandı.

Fransa'nın Normandiya bölgesindeki Mantes La Jolie Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM(), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride ilişkin halk toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Öcalan'ın durumu ve güncel siyasi gelişmeler ele alınırken, yine Öcalan'ın perspektifleri doğrultusunda elde edilen kazanımlara değinildi ve mücadelenin, statü kazanma aşamasına geldiği belirtildi. Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların rolü ve sorumluluklarına da dikkat çekilen toplantıda, "Önder Apo'yu özgürleştirmek için sürekli alanlarda olalım" mesajı verildi.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde Rojava Devrimi'nin 5. yıl dönümü kutlandı.

DKTM tarafından kurulan "Öcalan'a özgürlük" çadırı, devrim kutlamasıyla sona erdi.

Yurtseverler, Öcalan'a dönük tecrit, Türkiye'deki siyasi tutsaklar, ve Rojava Devrimi'ni anlatan bildiriler dağıttı.

Halaylar ve sloganlar eşliğinde etkinlik sonlandırıldı.

HAMBURG

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen şölen ile Rojava Devrimi kutlandı.

Hamburg PYD ve Şehit Aileleri Komisyonu bileşenlerince düzenlenen şölenin açılış konuşması da PYD temsilcilerinden Cihan Fettah tarafından yapıldı.

Fettah, kadın öncülüğünde gelişen devrimin karakterinde, insanlık ve özgürlük erdemleri olduğunu söyleyerek, devrimle kazanılan değerlerin korunacağını belirtti.

Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Leyla Eli de, devrimde yaşamını yitiren savaşçıların ideallerine bağlı kalacaklarını, onların Kürt halkını özgürlüğe yakınlaştırdığını belirtti.

Etkinlikte Ozan Xemgin Birhat, Seyda Perinçek, Siyamend Efrîni, Demhat Koçer, Mustafa Hogir, Slava Botan, Dilo Doxan, Cudi Rüstem ve Hejar Elani de sahne aldı.

BODENSEE

Almanya'nın Bodensee bölgesinin Friedrichshafen kentinde, Rojava Devrimi'nin yıl dönümü kutlandı. Kadınlar kutlamaya ulusal kıyafetleriyle katıldı.

PYD ve Kürt Derneği adına yapılan konuşmalarda, devrim selanlanırken, Efrîn'e yönelik saldırılar da kınandı.

Alman Sol Parti adına yapılan konuşmada ise "Rojava Devrimi bizim de devrimimizdir" denildi.

Etkinlikte Koma Canwelat ve Ozan Simar'ın coşkulu ezgileri eşliğinde halay çekildi.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bir halk toplantısı düzenlendi.

DKTM'de düzenlenen etkinliğe 100 civarında Kürdistanlı katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Meryem Doğan, "Başkan Apo’dan haber alamıyoruz; onun için, her kesimi mutlaka eylemlere katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Kürt Siyasetçi Serhat Agiri de, "Başkanımızdan haber alıncaya dek mutlaka eylemsellik içerisinde olmalıyız. Bu tecrit karşısında hiçbir Kürt sessiz kalamaz. Bizler bugüne getiren, Kürtleri tüm dünyaya duyuran Başkanımızdır. Eylemlere başta meclis üyelerimiz ve aileler olmak üzere herkes katılmalıdır" diye konuştu.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de 19 Temmuz kutlandı. Duisdorf Parkı’nda düzenlenen piknik saygı duruşu ile başladı.

Ardından da PYD-Bonn adına Saleh Javish bir konuşma yaptı. Javish, 19 Temmuz’un Rojava ve tüm Kürdistan için önemine dikkat çekti.

NAVDEM NRW Eş Sözcüsü Halit Taşkıran da konuşmasında, Rojava’nın bütün Kürdistan için doğan yeni gün olduğunu söyledi ve “Bu nedenle Kürtler Rojava devrimi etrafında kenetlenmelidir” dedi.

Türk devletinin işgal amaçlı Efrîn’e yönelik saldırılarını da kınayan Taşkıran, Efrîn için Kürdistanlılar ve dostlarını dayanışma eylemlerine çağırdı.

Ciwanên Azad’dan da Bedran Botan bir konuşma yaptı. Türk devletinin dünyanın herhangi bir yerinde olsa Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istediğini, Efrîn’e yönelik saldırıların da bu düşmanca yaklaşımın sonucu olduğunu dile getirdi.

Kutlama, Koma Rojava'nın müziği eşliğinde halaylarla sona erdi.