Avrupa'da tecrit ve Güney'deki saldırılar protesto edildi

Almanya ve Hollanda'da İmralı tecridi ile Güney Kürdistan'daki işgalci saldırılara karşı eylemler düzenledi. Eylemlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verildi.

HANNOVER

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri Hannover'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı bir pankart eylemi düzenledi.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartı bir köprüye asan Kürt gençleri, tecride dikkat çekti.

AUGSBURG

Almanya'nın Augsburg kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri işgale ve tecride karşı yazılama eylemi yaptı.

Kürt gençleri, duvarları “Berxwedan Jiyane” ve “Bijî PKK” yazıları ile renklendirdi.

Gençler, tüm Kürdistanlı gençleri eylemlerini aralıksız sürdürmeye ve herkesi tecride, işgale karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

HEILBRONN


Heilbronn kentinde de Türk devletinin işbirlikçi KDP ile Güney Kürdistan'a yönelik saldırıları protesto edildi.
Koronavirüs salgını dolayısıyla maskeyle eyleme katılanlar, döviz ve bildirilerle saldırılara dikkat çekti.

BONN


Türk devleti ve KDP’nin Medya Savunma Alanları’na dönük işgal planları Bonn kentinde de protesto edildi.
Bonn’da yaşayan Kürdistanlılar, Friedhemplatz’da bir araya geldi. Eylemde, Zinî Wertê’ye dönük yığınağın bir işgal girişimi olduğu vurgulandı.

Sosyal mesafeye uyularak düzenlenen eyleme Kürt dostu Almanlar da katıldı. Eylemde Almanca “Birleşmiş Milletler ne zamana kadar Türk devletinin katliamlarına göz yumacak” yazılı pankart taşındı.

Bonn'daki eylemde Maxmûr Kampına dönük saldırılar da kınanırken, Kuzey Kürdistan’daki siyasi tutsaklara özgürlük istendi.

MÖNCHENGLADBACH

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde de Zinî Wertê’ye yönelik düzenlenen saldırı protesto edildi.

TCŞ aktivistlerinin düzenlendiği eylem Mönchengladbahc HBF önünde yapıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de TCŞ ile JCA aktivistleri ve DKTM, Türk devletinin Maxmur ile Güney Kürdistan’ın Zinî Wertê alanına saldırısını protesto etti.

Marsallplatz’da yapılan eylemde üzerinde Almanca, “İşgalci faşist Türk ordusu, Kürdistan’dan dışarı” ve “Bimrê îxanet” yazan pankartlar açtı.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra “Çocuk katili Erdoğan, koronavirüsten daha tehlikeli” ve “Faşizme izin verme” yazılı dövizler de taşındı.

ESSLİNGEN

Almanya’nın Esslingen kentinde de düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin Zinî Wertê’ye saldırısı ve Türkiye cezaevlerindeki tutsakların koronavirüs pandemisine karşı korumasız bırakılması protesto edildi.

Eyleme, Die Linke ve MLKP de destek verdi.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de TCŞ aktisvitleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve tutsakların serbest bırakılması talebiyle HBF’de yazılama yaptı.

DEN HAAG

Hollanda'nın Den Haag kentinde de parlamento önünde eylem düzenlendi.

AKP-MHP iktidarının işgalci saldırılarına dikkat çekilen eylemde, "Erdoğan hükümeti tüm varlığıyla Kürt katliamına kalkışmış durumda" denildi, Avrupa devletlerinin sessizliğine tepki gösterildi.

Eylemde yapılan açıklamada, "Başta Hollanda hükümeti olmak üzere bu duruma sessiz kalan bütün devletleri protesto ediyoruz. Şartlar ne olursa olsun, başta Zinî Wertê olmak üzere Kürdistan'ın her bir parçasından işgalci güçleri söküp atana kadar mücadelemiz devam edecek" mesajı verildi.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde de TCŞ ile JCA aktivistleri, KDP temsilciliğinin duvarına “KDP’nin ihanetine karşı Mexmûr ve Kandil’i savun” yazan pankart asıldı. Saat 15’te yapılan eyleme İsviçreli antifaşist gençler de destek verdi.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde de TCŞ aktivistleri Türk devletinin Maxmur ve Zinî Wertê’ye yönelik saldırısını protesto etti.

Strasbourg otoyolunun bağlantı yolunu trafiğe kapatan gençler, Fransızca, “Türk faşizmine karşı direnişe geç” yazılı pankart açtı. Sık sık “Katil Erdoğan” ve” Faşist Türkiye” sloganlarının atıldığı eylemde Öcalan’ın posterleri ile PKK bayrakları da taşındı.

PARİS/EVRY

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde de bir protesto eylemi düzenledi. Evry DKTM önünde yapılan eylemde “Kahrolsun ihanet, yaşasın direniş” yazılı pankart açıldı.