Avrupa’da Türk devletinin saldırılarına karşı eylemler

Avrupa'nın birçok merkezinde 25 Nisan saldırıları kınandı.

İngiltere, Fransa, Almanya ve Danimarka’da Kürtler, Türk devletinin saldırganlığına karşı eylemdeydi.

İNGİLTERE

İngiltere’nin Brigton şehrinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları 25 Nisan’da Şengal’e yapılan saldırıları protesto etti.

Sussex Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edilen protesto eylemine çok sayıda kişi katıldı. Türk devletini kınayan pankartların açıldığı eylemde AKP hükümeti ve DAİŞ ilişkisine dikkat çekilen bildiriler dağıtıldı. Eylemciler Kuzey Suriye’nin Türkiye için uçuşa yasak bölge ilan edilmesini de istedi.

Eylemde DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyona, tüm uluslararası güçlere ve bütün demokratik çevrelere bu barbarlığın karşısında durmaları çağrısında bulunuldu.

DANİMARKA

Danimarka’nın Åbenrå ve Århus şehirlerinde de Türk devleti protesto edildi. PYD Danimarka’nın düzenlediği protesto yürüyüş ve mitinglerine yüzlerce Kürdistan'li ve dostları katıldı.

Eylemlerde 25 Nisan saldırıları karşısında dünyanın sessizliği kınandı.

ALMANYA

Almanya’nın Bielefeld şehrinde de Türk devletinin Rojava ve Şengal’e saldırıları kınandı. 500’e yakın kişin katıldığı eylemde Barzani ve AKP’nin işbirliğine de tepki gösterildi.

Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı eylemde sık sık Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

FRANSA

Fransa’nın Lyon şehrinde de HAYIR platformunun çağrısıyla şehir merkezinde Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırılar protesto edildi. Eylemde AKP hükümetinin referandum sonuçlarını manipüle etmesi de kınandı.