Avrupa’da Zinî Wertê ve tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Zinî Wertê bölgesine saldırı Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde Beritan Kadın Meclisi aktivistleri tarafından Helvetiaplatz’da gerçekleştirilen eylemde Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ile Maxmur kampıyla Zînî Wertê'ye yapılan saldırılar ve işgalci politikalar protesto edildi.

"Korona salgınına rağmen evde kalamıyoruz çünkü Kürdistan bombalanıyor. Sizin ülkeniz bombalansa evde durabilir misiniz" yazılı pankart taşıyan eylemciler Güney Kürdistan işgaline karşı sık sık slogan attı. Yaklaşık yarım saat süren eylem daha sonra sonlandırıldı.

BASEL

Basel kentinde de Ronahî Kadın Meclisi aktivistleri tarafından aynı amaçla merkez tren istasyonu önünde bir eylem yapıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de KDP temsilciliğine asılan bir pankart ile saldırılar protesto edildi.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya kentinde bir araya gelen Kürt gençleri üç ayrı noktaya “Tüm siyası tutsaklara özgürlük”, “Önderliksiz yaşama izin verme” ve “Kirli ellerinizi Kürdistan’dan çekin yazılı pankartları asarak tepkilerini saldırılara tepki gösterdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Toulouse’da TCŞ aktivistileri üç ayrı yerde eylem düzenledi.

Eylemler, Toulouse Üniversitesi, Havaalanı önünde “Kirli ellerini Kürdistan’dan çek, katil Türkiye” yazılı pankart açıldı. Daha sonra ise, pankart bir köprüye asıldı.