Avrupa'daki Kürdistanlılar seçime hazır

Almanya'nın Bodensee ve Münih şehrinde yaşayan Kürdistanlılar, Türkiye ve Kürdistan'da 24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin halk toplantısı gerçekleştirdi.

Bodensee'de dün Kürt derneğinde gerçekleşen coşkulu bir halk toplantısıyla 24 Haziran seçimlerinin startı verildi. Kalabalık bir kitlenin katıldığı toplantıya Avrupa HDP komisyonundan Fatoş Göksungur ve Suruç Belediye eşbaşkanı Orhan Şansal da katıldı. Göksungur etkinlikte yaptığı konuşmada, "24 Haziran seçimlerini başarmak zorundayız, başarırsak faşizmi darbelemiş oluruz. Herkes oyunu kullanmakla yetinmemeli ailesinden, çevresinden insanları HDP için ikna etmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Suruç HDP belediye eşbaşkan’ı Orhan Şansal ise barajı aşarak Erdoğan'ın diktatörlüğüne engel olabileceklerini belirtti. Şansal konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Başararak demokratların demokrasi mücadelesini büyütürüz. Diz çökmediğimizi bir kez daha göstereceğiz." Halk toplantısı, kitlenin sorularına verilen cevaplarla sona erdi.

MÜNİH

Münih'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Türkiye ile Kürdistan'da yapılacak olan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için halk toplantısı gerçekleştirdi. Münih Kürt Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan katıldı. Türkiye’yi erken seçime götüren süreci değerlendiren Aydoğan, HDP olarak bu seçimden umutlu olduklarını ve zafere inanarak çalışmalara katılımın olması gerektiğini söyledi. Toplantıda yapılan konuşmalarda Münih ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyeli dostların 24 Haziran seçimlerinde oy kullanması için seferber olunması gerektiği belirtilerek, Halkların Demokratik Platformu adıyla seçim çalışmalarının startı verildi.