Avrupa’daki Kürtlerin belediye gasplarını protestoları sürüyor

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin AKP ve MHP’nin Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesini protesto ediyor.

Almanya, Kıbrıs ve Fransa’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, belediyelerin gasp edilmesini çeşitli eylemlerle protesto ediyor.

ULM
Almanya'nın Ulm kentinde de HDP İle Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde kayyum işgali protesto edildi. 
Eylemde yapılan açıklamada, “HDP’liler ve Kürt halkına yönelik süren bu darbe saldırıları, tüm Türkiye ve Ortadoğu haklarını ilgilendirmektedir. Bu saldırıları sokaklarda, birleşik bir mücadele ve birleşik direnişle  yenebiliriz" denildi.
Yerli ve göçmen kurumlardan yoğun katılımın olduğu mitingde, Internatıonal Bündis adına yapılan konuşmada, “Türkiye’deki demokrasi mücadelesini destekliyoruz . Faşist Erdoğan rejiminin uygulamalarına karşı direnmenin hepimizin görevi olduğu bilincindeyiz” denildi. Internatıonal Bündis temsilcisi, son 4 ayda Alman devletinin Erdoğan rejimine sattığı silah tutarının 184 milyon Euro  olmasına dikkat çekti.
Eyleme ADHF, AGİF, AGEB, ATİK, DİDF, International Bündis, MLPD, KON-MED, ÖDP, SKB, SYKP de katıldı.

KLEVE

Almanya’nın Kleve kentinde de belediyelerin gasp edilmesine ilişkin hafta başından bu yana düzenlenen protesto eylemleri sürüyor.

Bugün bilgilendirme standı olarak devam eden eylemi DKTM organze etti.

Saat 12.00’da başlayan eylemde bildiriler dağıtılırken, bilgilendirme de yapıldı.

Sık sık, “Kayyumlara hayır”, “Katil Erdoğan”, “Biji HDP” sloganlarının atıldığı eylem akşam saat 19.00’a kadar sürdü.

Eylem, yarın Düsseldorf’da düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.

DORTMUND

Almanya'nın Dortmund kentinde de Kürdistanlılar belediye gasplarına karşı bir miting düzenlendi. Dortmund HBF önünde gerçekleyen mitinge yapılan konuşmalarda bu saldırılara karşı birlik olunması gerektiği belirtildi.

Eylem, "Biji Serok Apo" sloganları ile sona erdi.

LİMASSOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde de belediyelerin gasp edilmesi kalabalık bir eylem ile protesto edildi.

Theofilos Kürt Kültür Merkezi'nde toplanan Kürdistanlılar TC devletini protesto etmek için Anexartisas caddesine yürüdü.

Yürüyüşte "Faşist Erdoğan belediyelerimizden elini çek" yazılı dövizler ve pankartlar taşındı.

Sık sık "Terörist Erdoğan”, “Faşist Türkiye" sloganlarının atıldığı yürüyüşte Limassol Belediyesi önünde açıklama ile devam etti.

Kürt siyasetçi Çerkez Korkmaz yaptığı konuşmada Türk devletinin Amed, Mardin ve Van belediyelerine yaptığı darbeyi değerlendirdi.

Konuşmanın ardından eylem sloganlarla sona erdi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de belediyelerin gasp edilmesi DKTM ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Montpellier Büyükşehir Belediye binası önünde yapılan eylemde AKP-MHP faşist iktidarının protesto edildiği pankartlar taşındı. Sloganların da atıldığı eylemde bildiriler dağıtıldı.

Kürdistanlılar Montpellier belediyesi ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Belediye başkanının iki yardımcısı Bertrand Cardon ve Reda Berrada tarafından eylemcilerden üç kişilik bir heyet kabul edildi.
Görüşmede Kürdistan'daki son baskılar ve kayyum atamaları hakkında bilgilendirme yapıldı ve dosya sunuldu. Eylemciler ise gasp edilen belediyelerimize sahip çıkmak için her gün alanlarda olacağını ifade etti.