Avrupa'daki kurumlardan darbe açıklaması

Avrupa'da faaliyet gösteren Alevi ve Kürt kurumları, AKP-MHP'nin Meclis'teki darbesini kınadı, "Meşru direniş kullanılacaktır" mesajı verdi.

Avrupa Kürecikliler İnisiyatifi, Dersim İnşa Kongresi (DİK), Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), Platforma Kurdên Anatolia Navîn (PKAN), ortak yazılı açıklama yaparak, Meclis'teki darbeyi kınadı.

'EN ALÇAK DARBECİLER'

Açıklamada, "AKP-MHP iktidarı, halkların iradesini yok saymakla en büyük darbeciliği yapmaktadır. Halkların iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyumlar atayarak, seçilmiş milletvekillerinin milletvekilliklerini düşürerek en alçak, en bayağı darbeciliği yapmaktadırlar. Halklarımız bu darbeye karşı en meşru direniş haklarını kullanacaklardır" denildi.

'DİRENİŞE KATILACAĞIZ'

Kurumlar şu mesajları da verdi: "Direnişe, halklarımızla birlikte, bütün demokratik haklarımızı kullanarak ortak olacağımızı belirtmek istiyoruz.  Dün kayyum yoluyla bugün de bu yolla ve zorba yöntemlerle halklarımızın iradesinin gasp edilmesini kabul etmiyoruz ve bu darbeciliğe boyun eğmeyeceğiz."