Avrupa genelinde Öcalan için açlık grevleri-YENİLENDİ-II

Avrupa’nın bir çok ülkesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevleri başlatıldı.

KCDK-E'e bağlı tüm Demokratik Toplum Merkezleri, 6-21 Aralık tarihleri arasında Avrupa’da açlık grevleri başlattı.

PARİS: Açlık grevlerinin yapıldığı kentlerden biri Paris oldu. Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F ) Eşbaşkanlığı, Paris ve çevresinde bulunan tüm Demokratik Kürt Toplum Merkezleri üyelerinin katılımıyla Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde 21 Aralık tarihine kadar devam edecek olan kitlesel açlık grevi eylemi başladı.

Açlık grevi eylemcileri Paris’teki Strasbourg Sanit Denis metrosu yanında saat 13.00’te yaptıkları bir açıklama ile greve start verdi.

Üzerlerinde “Abdullah Öcalan'a özgürlük” yazılı önlükleri bulunan grevciler adına TJK-F sözcüsü Berivan Fırat, CDK-F eşbaşkanı Vedat Bingöl, KCDK-E yürütme üyesi Murat Ceylan ve Paris Pir sultan abdal dergâhı eş başkanı Hüsniye Küçükkeleş birer konuşma yaptı.

Murat Ceylan, “ABD'ye, CPT'ye ve AHİM'e rağmen Serok Apo'nun felsefesi tüm dünyaya yayılıyor. Serok Apo'nun üzerindeki tecrit kırılana kadar Kürt halkının direnişi devam edecektir” dedi.

CDK-F eşbaşkanı Vedat Bingöl, eylemin 6-21 Aralık tarihi arasında başta Paris olmak üzere Fransa çapında açlık grevi eylemlerinin kitlesel bir biçimde sürdürüleceğini ve Kürt halkının bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

TJK-F sözcüsü Fırat, Fransızca yaptığı konuşmada, Türkiye’de faşist rejimin azgın baskısı ve saldırılarına dikkat çekerek, tecride karşı en güçlü şekilde yanıt vereceklerini belirtti.

51 kişinin Paris Demokratik Kürt toplum merkezinde başlattıkları açlık grevi eylemine HDP Iğdır eski milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve Van İpekyolu eski belediye başkanı Veysel Keser de katılarak eyleme destek verdi.

MARSİLYA: Fransa’nın Marsilya kentinde de açlık grevi ikinci gününde devam ediyor. Marsilya, Montpellier, Marignan, Draguinignan’dan Kürdistanlıların katıldığı eylem sabah saat 09.30’da Marsilya Valiliği önünde devam etti.

Bildirilerin dağıtıldığı ve bilgilendirmelerin yapıldığı eylemde sık sık müzik dinletisi yapıldı.

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı eylemin yapıldığı alan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posteri asılırken, PKK bayrakları ve Öcalan’ın posterleri ile donatıldı.

BERN: İsviçre’nin başkenti Bern’de aynı amaçla süreli ve dönüşümlü açlık grevi başlatıldı. Açlık grevi eylemi Bern Ulusal Parlamentosu önünde gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasıyla duyuruldu.

Bu kentteki açlık grevi de 22 Aralık’a kadar yapılacak. İsviçre’nin 7 bölgesinden yaklaşık 35 kişinin katıldığı açlık grevi eylemi 5’er gün dönüşümlü olarak sürdürülecek. Açlık grevi eylemi 22 Aralık tarihinde Basel kentinde düzenlenecek kitlesel yürüyüş ve miting ile sonlandırılacak.

DARMSTADT: Almanya’nın Darmstadt kentinde Luisenplatz’daki açlık grevi ise ikinci gününde devam ediyor. Bu kentteki açlık grevi Perşembe günü başlatılmıştı.

FRANKFURT : Almanya’da açlık grevlerinin bir diğer adresi ise Frankfurt oldu. Frankfurt Hauptwache Meydanı'nda yapılan açlık grevi eylemi Cuma günü saat 12.30'da basın açıklaması ile başladı.

Açlık grevine Frankfurt, Gissen, Mainz, Offenbach, Hanau, Rüsselsheim, kentlerinde yaşayan onlarca kişi katıldı.

HAMBURG: Hamburg, Bremen, Kiel ve Olderburg çevresinde de Hamburg Derneğinde 30 kişiyle açlık grevi başlatıldı.

Eylem, NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Koçer, gasp edilen Cizre Belediyesi'nin Eşbaşkanı Leyla İmret ve yine gasp edilen Karakocan Belediyesi'nin Eşbaşkanı Burhan Kocaman'ın konuşmasıyla başladı. Açlık grevi ayın 21'ine kadar üçer günlük olarak dönüşümlü devam edecek.

KÖLN: Almanya'nın Köln kentinde de açlık grevi başladı. Tarihi Dom Kilisesi'nin önündeki eyleme, birçok kurum temsilcisi ve kişi katıldı. Alman kamuoyu ile akademisyenler de eyleme destek verdi.

Tertip Komitesi, eyleme güçlü katılım çağrısında bulundu. Eylemde yapılan açıklamada, "Kaybetme ve başarmanın en yakın olduğu zamandayız ve başarmak için mücadeleyi büyüteceğiz. Herkes Sayın Öcalan'ın yoluna sahip çıkmalıdır" denildi.

MÜNİH: Almanya’nın Münih’te de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevi eylemi başlatıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, “HDP milletvekili Leyla Güven’in 7 Kasım’da tecride karşı başlattığı açlık grevini selamlıyoruz. Kürtler eyleme güçlü katılmalıyız” denildi.

HILDESHEIM: Almanya’nın Hildesheim kentinde düzenlenen açlık grevi eylemi de sonlandırıldı.

Eylemin kapanışında yapılan konuşmalarda Die Linke’ye teşekkür edildi. DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevinde olduğuna da dikkat çekildi.

Açlık Grevi Tertip Komitesi adına konuşan Mustafa Dinç, “Açlık grevimiz Kürt kadınları öncülüğünde 5 gün aradan sonra bitiriyoruz. Bizi burada yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen başta sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, demokrat ve sendikalara teşekkür ediyoruz” dedi.