Avrupa'nın 3 merkezinde seçim toplantıları düzenlendi

Avrupa'da HDP'nin 24 Haziran seçimlerine ilişkin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de HDP seçim çalışmaları devam ediyor. Wedding, Kreuzberg, Spandau ve Schöneberg ilçelerinde HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek amacıyla stant açıldı. Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı etkinliğe Hozan Aydın da klamlarıyla renk kattı.

Son hızla devam eden 24 Haziran seçimlerine hazırlık çalışmaları Mardin bölge toplantısı ile devam etti. Neukölln Mezopotamya Camiinde toplanan Mardinli ileri gelenler daha önceki toplantıda verdikleri, "Oyumuz onurumuzdur, Mardinli asla insanlık düşmanlarına oy vermez" sözü doğrultusunda haftalık faaliyet raporlarını toplantıya sundu. Toplantıya HDP Varto eski belediye başkanı Hüseyin Güneş de destek amacıyla katıldı.

Berlin ve çevresinde binlerce Mardinlinin olduğuna dikkat çekilen toplantıda aile örgütleme ve komisyon sorumluları da belirlendi. Mardinli olan Mezopotamya Camii imamı Mele Dawud Öseme de toplantıda yaptığı konuşmada seçimlerin önemine değindi.

BAD FALLİNGBOSTEL

Almanya'nın Bad Fallingbostel şehrinde, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran günü gerçekleşecek seçime ilişkin bir halk toplantısı düzenlendi. Mala Êzidiya'da düzenlenen toplantıya yüzlerce Kürdistanlı katıldı. HDP ve Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş'a destek amacıyla düzenlenen toplantıda 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekildi.

ULM

Almanya’nın Ulm kentinde sadece salonlarda değil, sokaklarda, meydanlarda da yoğun bir örgütlenme ve faaliyet yürütüyor. Çok sayıda seçmen otobüsleri de tutan HDP Ulm, bugün şehir merkezinde enformasyon standı açtı.