Avrupa’nın birçok kentinde tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Avrupa’daki eylemler sürüyor.

Birçok kentte düzenlenen eylemlerle açlık grevi direnişlerine karşı sessizlik protesto edildi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde açlık grevi direnişleri ile dayanışma mitingi düzenlendi. Lautenschlagestraße’de bir araya gelen tecride karşı yaşam platformu ve Alman sol bileşenlerinin düzenlediği mitinge Die Linke, MLKP, DKP, DFG-VK, İCDR, DİDF, PACE, LGBTİ, ATTAC da destek verdi.

Kurumlar, Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerini doğrudan sahiplenerek gelişen sessizliği protesto ettiler. Eylemde Leyla Güven, Strasburg açlık grevcileri ve Özkan Özdemir’in dövizleri taşındı.

Kitle daha sonra Staufenbergplatz’a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık açlık grevleri ile dayanışma mesajları verilirken Strasbourg ve Leyla Güven’in direnişlerine ilişkin bildirilerin de dağıtıldı.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde de gençler feribotta açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi.

Bugün saat 16.00’de Canabiere Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar devrin şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Fransızca konuşma yapıldı ve çok sayıda bildiri dağıtıldı.

Açlık grevi direnişçilerinin, “Açlık grevcilerine ses ver” yazılı pankart taşındı.

Demokratik Toplum Merkezi’nden Mamoste Mutahir bir konuşma yaptı. 31 Mart seçimlerini değerlendiren Mutahir, açlık grevi direnişçilerine destek olmak gerektiğini söyledi.

METZ

Fransa’nın Metz kentinde de Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerine karşı sessizliği protesto etmek amacıyla eylem düzenlendi.

Sessiz eylemde açlık grevi direnişlerine dikkat çeken dövizler de taşındı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise açlık grevi direnişçileri Sultan Yiğit ve Şiyar Ağaoğlu ise Tuna nehri kenarında bulunan Buda Tapınağı’nı ziyaret ederek, çıra ve mum yaktı, dua etti.

Tuna nehrine de çiçek bırakan her iki açlık grevi direnişçisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a da selam gönderdi.

FREIBURG

Almanya'nın Freiburg kentinde Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek ve aynı taleple süren açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Freiburg Alte Synagoge meydanında bir araya gelen bir grup Kürdistanlı giydikleri beyaz önlüklerle sessiz bir eylem düzenlendi. Kitle adına yapılan konuşmada devam eden tecridin hem yasal hem de insani olmadığına dikkat çekilerek, "Milyonlarca insanın siyasi iadesi olarak ilan ettiği Sayın Öcalan ile yollardır sağlıklı bir iletişim kurulamamıştır. Ayrıca bu taleple Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve şuan hem dünyanın bir çok yeri ile cezaevlerinde süren açlık grevleri de kritik bir hale gelmiştir. Özellikle uluslararası çevrelerin konuya olan duyarlılıklarını protesto etmek amacıyla bugünkü eylememizi sessiz bir şekilde yapıyoruz" denildi.