Avrupa’nın sessizliği sessizlikle protesto edilecek

Öcalan üzerindeki tecrit ve buna karşı geliştirilen açlık grevleri karşısındaki sessizlik, yarın dünya çapında düzenlenecek sessiz eylemlerle kınanacak.

 

Avrupa ülkelerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve buna karşı geliştirilen açlık grevleri karşısındaki sessizlik yarın dünya çapında düzenlenecek sessiz eylemlerle protesto edilecek.

Londra, Paris, Stuttgart, Köln, Hamburg, Manheim, Frankfurt, Hannover, Berlin, Nürnberg, Strasbourg, Atina, Stockholm, Kopenhagen, Graz, Toronto, Limassol, Lozan, Toulouse, Amsterdam ve Viyana’da 13 Nisan günü saat 14’ten itibaren sessizlik eylemleri düzenlenecek.

Eylemler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’In 70’inci doğum gününe gönderme yapılarak 70 kişiyle gerçekleştirilecek.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak eylemlere destek verilmesini istedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı tarafından yapılan açıklama şöyle: “Kürdistan Halklarının Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren mutlak tecrittin kalkması için, Leyla Güven, 7 Kasım 2018 tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Bedenini açlığa yatırarak tecrit kırılıncaya kadar, ölümü pahasına eylemini sürdüreceğini söyledi. Leyla Güven’in başlattığı direniş ardından, dalga dalga yayılarak tüm Avrupa ve hapishanelere yayıldı. Leyla’nın başlattığı açlık grevi direnişi 5. ayını geride bırakmıştır.

Hewler, Strasburg, Galler, Almanya, Hollanda, Avusturya, Kanada, İsviçre, Maxmur, cezaevlerindeki siyasi tutsaklarla birlikte sayıları 7 binin üzerine ulaşmıştır. Kürt siyasetçilerinin, yurtseverlerin, sosyalist dost kurumlardan da katılımın büyüdüğü süresiz açlık grevinde olan yoldaşlarımızın yaşamları tehlike aşamasını geçerek, her an ölümlerin yaşanacağı bir noktaya gelmiştir. Mutlak tecrit karşısında, 3 maymunları oynayan CPT, Avrupa Konseyi ve Avrupa Hükümetleri İmralı tecrit sistemine onay vererek, göz yumarak, faşist Türk devletinin mutlak tecrittin sürmesine destek olmaya devam etmektedirler.

Açlık grevi direnişleri boyunca her gün eylemde olan halkımız, Avrupa’nın tüm merkezlerinde topyekûn seferberlik ruhuyla gece gündüz demeden, her alanda mücadelesini sürdürmektedir. Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, önderliği özgürleştirelim şiarı ile, sokaklarda ve alanlardayız. Hem diplomasi, hem kitlesel eylemsellikler boyutuyla, açlık grevleri Avrupa ve dünya kamuoyunun gündemine girmiştir. Birçok tanınmış aydın, yazar, parlamenter ve Avrupalı kurum  açlık grevcilerinin taleplerinin derhal karşılanması ve tecrittin bir an önce son bulmasını dillendirmektedir.

Avrupa’nın sessizliği tüm Dünya’da duran insan eylemiyle protesto edilecek

1 Nisan’da Avrupa Konseyi önünde başlayan oturma ve açlık grevi eylemi 1 mayıs tarihine kadar kararlı bir şekilde sürmektedir. Açlık grevcilerinin sürdürdükleri direnişi daha da büyütmek ve Avrupa’nın açlık grevleri karşısındaki “ölümcül sessizliğini” protesto etmek için 13 Nisan’da dünyanın birçok merkezinde sessiz duran insan eylemiyle protesto edilecektir.

“Sessizliği sessizlikle protesto ediyorum” başlığı altında önemli merkezlerde gerçekleştirilecek eylem ile Leyla Güven’in Kürdistan halkları önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatılan açlık grevi eylemine katılan binlerin direnişine dikkat çekilecektir.

Sessiz duran insan eylemi Strasbourg, Kanada, Hollanda, Almanya, İngiltere ve Kürdistan’ın çeşitli merkezlerinde süren ve 7 bini aşkın siyasi tutsağında 1 Mart’tan itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişine ses katarak dünya kamuoyunu harekete geçirmeyi hedeflemektedir. Sessizliği protesto eyleminin bir diğer özelliği de Öcalan’ın 70. doğum gününe denk gelmesidir. Bu nedenle eylem her merkezde 70 kişi tarafından gerçekleştirilecektir.

Avrupa hükümetleri ve kurumlarının Türkiye’de yükselen faşizme karşı dilsiz kalması, üç maymunları oynamaya devam etmesi, cezaevlerinde ölümlerin gerçekleşmesi ve önümüzdeki günlerde açlık grevcilerinin durumunun daha da ağır sonuçlara yol açacağı gerçeği karşısında global eylemliliklerle kamuoyu duyarlı hale getirilecektir.

İşkenceyi Önleme Komitesi CPT, Avrupa kurumları ve Avrupa hükümetleri sorumsuz davranarak sessizlik içerisindedirler. Bu eylemle Avrupa Konseyi ve CPT’yi görevlerini yapmaya çağırarak kamuoyunu duyarlı hale getirmek istiyoruz.

KCDK-E olarak, “Avrupa’nın ölümcül sessizliğine karşı 13 Nisan günü saat 14.00’ten itibaren dünyanın çeşitli merkezlerinde gerçekleştirilecek sessiz duran insan eylemlerine aktif katılım sağlamaya çağırıyoruz.

Global gerçekleşecek eylem merkezleri şunlardır; Londra, Paris, Stuttgart, Köln, Hamburg, Manheim, Frankfurt, Hannover, Berlin, Nürnberg, Strasbourg, Atina, Stockholm, Kopenhagen, Graz, Toronto, Limassol, Lozan, Toulouse, Amsterdam ve Viyana.

Halkımızı bu eyleme güç katarak seferberlik ruhuyla katılmaya, tüm imkanlarını kullanarak bulunduğu her yerde ve meydanda ortaklaşarak benzer eylemi büyütmeye çağırıyoruz.”