Avrupa Parlamentosu önünde tecride karşı eylem

Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle  Strasbourg’da sürdürülen açlık grevi 31’inci gününe girerken, AP önünde ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Öcalan’ı özgürleştirelim’ sloganıyla eylem gerçekleştiriliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle  DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, PKK-PAJK’lı tutsaklar, Hewlêr, Galler, ve Strasbourg’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri  devam ederken, Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde büyük bir protesto mitingi düzenleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren Almanya, Fransa, Belçika, İsviçre ve Hollanda’nın farklı şehirlerinden Kürdistanlılar ve dostları Strasbourg’a gelerek, AP önünde toplanmaya başladı. AP binası önünde bine yakın Kürdistanlı bulunurken, mitingin saat 13.00 gibi başlaması bekleniyor.

Eyleme Koma Berxwedan üyesi sanatçılar Diyar ve Hozan Şemdin’in de aralarında olduğu çok sayıda sanatçı katılıyor.

Kitle sık sık ‘Be Serok Jiyan na be’, ‘Öcalan’a Özgürlük’, ‘Faşist Erdoğan’, ‘Berxwedan Jiyane’ ve ‘Tecride son’ sloganları atıyor. Eylemi çok sayıda basın mensubu da takip ediyor.

Öte yandan Strasbourg’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdüren 14 eylemci de miting alanına geldi. Yine mitingi takip eden bazı Avrupalı basın organları da açlık grevine ve tecride ilişkin röportajlar yaptılar.