Avrupa Partizan: Erdoğan’ı protesto eylemlerine katılalım

Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın 28-29 Eylül’de Almanya’ya yapacağı ziyaretleri protesto eylemleri “Erdoğan not welcome” şiarı ile düzenleniyor.

Almanya’daki birçok örgüt, kurum ve kuruluş Erdoğan’ı davet eden Almanya devleti ve Erdoğan’ı protesto etmeye hazırlanıyor.

28-29 Eylül ve öncesinde düzenlenecek yürüyüşlere katılım çağrısı yapan Avrupa Partizan, “Alman ve Türk devletleri arasında yeni kirli pazarlıklara vesile olacak bu ziyarette; emekçi halkların hiçbir çıkarı olmadığı gibi aksine suç dosyaları oldukça kabarık olan iki ülkenin önümüzdeki süreçte; başta ezilen dünya halklarına ve yine iki ülke Halkına yeni saldırıların olacağı kesindir” dedi.

Avrupa Partizan açıklamasında şunlar belirtildi:

“Faşist Türk devletinin eli kanlı Cumhurbaşkanı Alman emperyalist devletinin davetlisi olarak Almanya’ya gelmeyi planlıyor buna dur diyelim!

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in davetlisi olarak 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya’da temaslarda bulunacak olan faşizmin temsilcisi Erdoğan’a ‘NOT WELCOME-Hoşgelmedin ve burada istenmiyorsun!’ şiarıyla sokaklara çıkarak, gür bir şekilde haykıralım.

Faşist Türk devletine 16 yıldır kumanda eden Erdoğan ve tayfasının çeşitli milliyetlerden Türkiye Halkına dönük baskı sömürü ve katliamlar dosyası oldukça kabarık, mazlum Kürt ulusuna karşı ‘Kadın da olsa çocuk da olsa gerekeni yaparız’ diyerek Roboski’de olduğu gibi yüzlerce katliama imza atan, başta HDP eş başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere seçilmiş milletvekili ve belediye başkanlarını haksız ve hukuksuzlukla hapse tıkan, ezilen inançlardan Alevi halkımızın inançlarına hakaretler edip ibadet merkezlerini yasaklayan, işçi, memur, köylü öğrenci ayırt etmeksizin en ufak bir hak arayışını polis ve asker eşliğinde bastıran, Suriye ve Irak topraklarında işgalci, askeri saldırganlıkla yüzlerce insanı katleden, Dersim’de ormanları yaktıran ve yine son olarak daha insanı çalışma koşulları ve maaşlarının ödenmesi talebiyle iş bırakan 3. Havalimanı işçilerini döverek gözaltına alan, bu da yetmiyormuş gibi kimini tutuklatan faşist diktatörlüğün temsilcisi Erdoğan`dan bahsediyoruz. Hepsini yazsak bu satırların yetmeyeceği bir suç dosyasından bahsediyoruz!

Alman ve Türk devletleri arasında yeni kirli pazarlıklara vesile olacak bu ziyarette; emekçi halkların hiçbir çıkarı olmadığı gibi aksine suç dosyaları oldukça kabarık olan iki ülkenin önümüzdeki süreçte; başta ezilen dünya halklarına ve yine iki ülke Halkına yeni saldırıların olacağı kesindir.

Emperyalist Alman devleti, faşist misafirine ilk jestini demokratik kurumların 28 Eylül Cuma günü Berlin’de yapmayı planladıkları protesto eylemini yasaklayarak göstermiş oldu.

Faşist Erdoğan`a ve Alman devletinin baskılarına karşı sokaklara çıkalım!

Avrupa Partizan olarak 29 Eylül’de efendi-uşak ilişkisine tekabül eden bu ziyareti, protesto etkinliğinde Köln’de olacağız.

Yüreği eşitlik ve özgürlük için atan herkesi, baskılara ve faşizme karşı mücadele etmeye ve bizimle olmaya çağırıyoruz.”