Avrupa ülkelerinde Öcalan için açlık grevleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avrupa’nın bir çok ülkesinde açlık grevleri yapılıyor. Kıbrıs’ta da açlık grevi başlatılırken, Marsilya ve Bremen’deki grevler ikinci gününü geride bıraktı.

Kıbrıs’ın Limasol Belediyesi önünde, dört günlük bir açlık grevi eylemi başlatıldı. Belediye önünde çadır kuran Kürtler, Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve özgürlüğünü talep ediyor. Eylemciler, özellikle Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin sessizliğini protesto ederek, sorumluluklarına sahip çıkması çağrısında bulunuyor. Bu açlık grevi 27 Nisan’da yapılacak bir yürüyüşle sonlandırılacak.

Aynı amaçla Fransa’nın Marsilya kentinde başlatılan üç günlük açlık grevi ikinci gününde sürdü. Açlık grevi Pazartesi günü bir basın açıklaması ile başlatılmıştı.

Eylem boyunca greve kültür hareketi TEV-ÇAND’ın hazırladığı sinevizyon gösterimleri yapıldı ve müzik dinletileri sunuldu. Ayrıca eylemin amacını ve taleplerini içeren bildiriler dağıtıldı.

Güney Fransa’yı kapsayan açlık grevi eylemi, Toulouse, Lyon, Marignane, Montpellier, Draguignan ve Marsilya’dan 42 kişinin katılımıyla başlatılmıştı. Eylem Çarşamba günü saat 19.00’da bir mitingle son bulacak.

Almanya’nın Bremen kentindeki açlık grevi de ikinci gününde yoğun destek ziyaretleri ile devam etti. Kentte kurulan çadıra Öcalan’ın posterlerinin yanısıra Türk devletinin Efrîn işgalini teşhir eden fotoğraflar asıldı. Eylemde Türkiye ile Alman devleti arasındaki suç ortaklığını kınayan pankartlar da dikkat çekti. 15 kişi ilk geceyi çadırda geçirirken, geç saatlere kadar marşlar söylendi. Açlık grevi, Çarşamba günü kitlesel bir mitingle sonuçlanacak.