Avrupa ülkelerinde çok sayıda ‘saldırı şüphelisi’ yakalandı

Birçok Avrupa ülkesinde saldırı düzenleyeceğinden şüphelenilen çok sayıda radikal İslamcı gözaltına alınırken, Fransa’da görevli ve yabancı düşmanlığı motifli eylem hazırlığında olduğu sanılan bir Alman askerinin de yargılandığı bildirildi.

Radikal İslamcı çetelere yönelik İspanya’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 2 kişinin, 22 Mart 2016’da düzenlenen Brüksel saldırılarıyla bağlantılı olabilecekleri düşünülüyor. Salı günü yakalanan 2 çetenin, saldırının olduğu gün Brüksel Zaventem Havaalanı’nda olduklarını itiraf ettikleri duyuruldu.

22 Mart’ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği Londra’da ise dün saldırı hazırlığında olduğu düşünülen bir kişinin yakalandığı bildirildi. 27 yaşındaki bu kişinin Londra’da birçok bakanlık binasının olduğu Whitehall’da üzerinde birçok bıçakla yakalandığı bilgisi paylaşıldı.

ALMAN ASKERİ VİYANA’DA SİLAHLA YAKALANDI 

Öte yandan Şubat ayında Avusturya’nın başkenti Viyana’da yakalanan bir Alman subayının ise ‘ırkçı saldırı’ planladığı iddia ediliyor.

Viyana’da üzerinde silahla yakalanan teğmen rütbesindeki askerin Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarında görevli olduğu ve mülteci gibi sığınma başvurusu yapmak isterken dikkat çektiği öğrenildi.

Bu kişinin 2015 yılında da Almanya’da kendisini Suriye’den gelen Arap mülteci olarak tanıttığı ve bunun ancak Viyana’da yakalanmasından sonra anlaşıldığı da Alman medyasında yer alan bilgiler arasında.

Söz konusu Alman askeriyle birlikte saldırı planladığından şüphelenilen 24 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin de gözaltına alındığı bildiriliyor.

İspanya, Almanya ve Britanya’daki tutuklama ve gözaltıların yanı sıra Salı günü Fransa’nın doğusunda 4 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin de radikal İslamcı çetelerle bağlantılı olduğu düşünülüyor.