Azadî Wuppertal şampiyonluğunu kutladı

Almanya’nın Wuppertal kentinde Kresi Liga B’den, Kreis Liga A’ya yükselmeyi başaran Bv Azadî futbol takımı şampiyonluğunu kutladı.

Kutlama öncesi 21 Mayıs’ta karşılaştığı İtalyan ekibi Milano’yu da 6-0 mağlup eden Azadî Wuppertal futbol takımı sevincini ve başarısını Kürdistanlılarla paylaştı.

Karşılaşma sonrası stadyumda düzenlenen kutlamada konuşan Azadî Wuppertal teknik direktörü Halil Erdem, zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek “Futbolcularımız çok iyi çalıştılar. Takım olarak iyi bir uyum sağladık, birbirimizin eksikliklerini tamamlayarak bir aile olduk. Şampiyonluk için takımımızda her şey uygundu ve o da oldu. Karşılığını büyük bir aile olarak aldık. Tüm Kürt halkına hayırlı olsun. Başarılarımızın devamı için halkımızın gelecek sezon takıma daha fazla destek olmasını istiyoruz. Birlikte tüm zorlukları aşacağımıza inanıyoruz ve Azadî Wuppertal takımı olarak şampiyonluğu tüm Kürt halkına armağan ediyoruz” dedi.

 Erdem’in konuşmasının ardından Azadî Wuppertal futbol takımı oyuncusu Selim Cebba ve Wuppertal Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) adına Lêhat Botî birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmalardan sonra sahne alan sanatçı Rauf Keleş’in seslendirdiği şarkılar eşliğinde Kürdistanlılar halaylar çekerek şampiyonluğu kutladı.