Bab'da MİT’in ‘tecrübeli’ ajanı öldürüldü

Zeytin Gazabı Eylem Odası, Bab’da Türk devletine çalışan ‘tecrübeli bir ajanın’ cezalandırıldığını duyurdu. Söz konusu ajanın Efrin’de sivillere yönelik saldırılarda yer aldığı belirtildi.

Zeytin Gazabı Eylem Odası yaptığı yazılı açıklamada Türk devletine ajanlık yapan ve Efrîn’de sivillerin katledilmesinde, işkence görmesinde yer alan bir ajanın Bab’da yakalanarak cezalandırıldığını belirtti.  

Zeytin Gazabı Eylem Odası’nın açıklaması şöyle:

“Savaşçılarımızın işgalci Türk askerleri ve Efrîn, Ezaz, İdlib gibi merkezlerdeki bağlı çete üyelerine yönelik artan eylemleri karşısında Türk devletine ajanlık yapan kimileri güçlerimizle iletişim kurmaya ve her iki tarafa ajanlık yapmaya kalkıştığı görülmektedir. Savaşçılarımızı kandırmayı hedefleyen bu ajanlar, bu şekilde işgalcilerle yaptıkları işbirliği ile güçlerimizi darbelemeyi hayal etmişlerdir. Zeytin Gazabı Eylem Odası olarak bu hain ve ajanları defalarca uyardık ve kirli emellerinden bir an önce vazgeçmeleri çağrısında bulunduk. Ancak halen bu hainlerin bir kısmının kirli emellerini sürdürdüğünü ve işgalcilerin elinde oyuncak olduklarını görüyoruz.

Bu ajan ve çetelerden biri olan Ehmed Zekeriya El-Mihemed, Türk devletine bağlı tecrübeli bir ajan olarak bölgede istihbarat toplamasının yanı sıra Efrîn’deki sivillerin işkencelere maruz kalmasında önemli rol oynamıştır. Bu ajan ve yanındaki çeteler, bölgede birçok sivilin öldürülmesinde rol oynamıştır.

Ehmed El-Mihemed isimli hain, savaşçılarımızın yakın takibi sonucu Bab’da yakalanmıştır. Ajan, tüm suçlarını itiraf ettikten sonra 16 Eylül 2018 tarihinde cezalandırılmıştır.

Zeytin Gazabı Eylem Odası, bu hain ve ajanları her ne olursa olsun tespit edip cezalandırmaya devam edecektir. Efrîn’deki sivil mahkemeler halk ve Özerk Yönetim tarafından tekrardan kurulana kadar eylemlerimiz devam edecektir. Mahkemelerin kurulması halinde, yakaladığımız tüm hainleri yargılanmaları üzerine mahkemeye teslim edeceğiz.”