Bakan Nehammer: Viyana olayları MİT’in organizesi olabilir

Türk faşistlerinin Viyana’da MİT’in organizesiyle saldırdığı ihtimali gittikçe güçleniyor. Avusturya İçişleri Bakanı Nehammer olaylarda MİT’in rolü üzerinde durduklarını bildirdi.

25 Haziran’dan itibaren arka arkaya AKP-MHP iktidarının desteklediği Türk faşist gruplar, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürtler ile Erdoğan rejimi muhalifi kesimlere saldırmıştı. “Kadına yönelik şiddete karşı” düzenli olarak yaptığı miting de faşistlerin hedefi olmuştu.

Avusturyalı güvenlik birimleri ise Viyana ve Ankara yönetimleri arasında krize neden olan saldırılarda Türk istihbaratı MİT’in rolüne mercek tutuyorlar. Avusturya istihbaratının da desteğiyle saldırılar sırasında çekilen görüntülerin incelemesinde MİT’in olaylarda önemli bir payının olduğuna dair bulgular bulunduğu belirtildi.

Konuya ilişkin bugün basın karşısına çıkan Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, olayların yaşandığı sırada Kürt ve solcu göstericilerin iyi organize edilmiş bir kamaraman ekip tarafından kayda alındığını ifade etti. Söz konusu çekimlerin MİT tarafından organize edildiğine dair ciddi şüphelerin bulunduğuna dikkat çeken bakan, çekim ekibinin de bilerek göstericileri tahrik ettiğini söyledi.

‘MİT’E MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ’

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, açıklamasının devamında olayların MİT’in organizesi olduğu bilgisinin kesinlik kazanması halinde, Türk istihbaratına kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini bildirdi. Avusturya medyasına yansıyan bilgilere göre güvenlik birimlerinin MİT’in rolüne ilişkin yaptığı incelemenin sonuçları Cuma günü hükümet yetkililerinin yapacağı basın açıklamasıyla açıklanacak.

Günlerdir ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan faşist saldırıların hemen ardından açıklama yapan Başbakanı Sebastian Kurz da AKP-MHP iktidarını suçlayarak “Türkiye ülkemizde huzursuzluk tohumları ekiyor. Türkiye Avusturya'da yaşayan insanlar üzerinde nüfuz kurmaktan vazgeçmelidir" çağrısında bulunmuştu.