Basel'de Gençlik, Spor ve Kültür festivali düzenlendi

İsviçre’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hasan Kızıler Gençlik, Spor ve Kültür festivali bu yıl da coşkulu bir şekilde geçti.

Devrimci Gençlik Birliği (Yekitiya Ciwanên Şoreşger) ve Özgür Genç Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Ciwanên Azad) öncülüğünde İsviçre’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hasan Kızıler Gençlik, Spor ve Kültür festivali bu yıl Basel kentinde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Allschwil’de bulunan spor kompleksinde düzenlenen futbol ve voleybol turnuvasının ardından Burcu düğün salonunda ise kutlama yapıldı.

GENÇLER FUTBOL VE VOLEYBOL TURNUVASINDA BİR ARAYA GELDİ

Toplamda 13 takımın yarıştığı futbol turnuvasında bu sene Anotolischer Kültürverein Wohlen birincilik kupasını alırken, Roj Winthertur ikincilik, Terolar futbol takımı da üçüncülük kupasını kazandı. Voleybol turnuvasını ise Zürih Beritan Kadın Meclisi kazandı.

Spor turnuvasının ardından salon etkinliğine geçildi. Salonda "Çiyagerlerin ve Awestaların ruhuyla başkaldır", "Başkanı özgürleştir" pankartı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Hasan Kızıler'in posterlerinin yanı sıra, PKK, YPG/YPJ bayrakları ve devrim mücadelesinde yaşamını yitiren savaşçıların fotoğrafları asıldı.

ŞEHİTLERİMİZİN DİRENİŞİNİ SAHİPLENMEK GENÇLER İÇİN TARİHİ BİR SORUMLULUK

Etkinlik Kürdistan özgürlük şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu ve Çarxa Şoreşe marşının okunmasıyla başladı. Etkinliğe HDP Siirt Milletvekili Besime Konca da katıldı. Sözlerine, "Genç başladık, genç bitireceğiz" diye başlayan Konca, diasporada yaşayan gençlere seslenerek "Kapitalist sisteme karşı kendi dilimizle, kültürümüzle, direniş değerlerine olan bağlılığımızla, şehitlerimizin direnişini sahiplenerek bir arada yaşamı savunmak siz gençler için tarihi bir sorumluluktur" diye konuştu.

KANDİL'DEKİ CANLI KALKAN EYLEMCİLERİYLE CANLI BAĞLANTI

Etkinlikte canlı kalkan olarak Kandil’de bulunanlarla yapılan canlı görüşmede oldukça duygusal anlar yaşandı. Kandil’de bulunan gençler Festivali selamladı. Coşkulu geçen festivalde Med Kültür çocuk folklor grubu ile Evina Welat Nû grubunun folklor gösterisi gerçekleşti. Bajar, Xece, Rodi, Medi, Yunus Piran ve Baran Turan’ın sahne aldığı ve geç saatlere kadar süren festival sloganlarla sonlandırıldı.