Basel’de Rojava işgali protesto edildi

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

“Rojava’ya karşı savaşı durdurun” komitesinin (Komitee Stoppt den Krieg gegen Rojava) çağrısıyla Messeplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve onların dostları “Rojava için ayağa kalk” pankartı ile yürüyüşe geçti.

Türk devletinin katliam saldırılarında yaşamını yitiren Kürt kadın siyasetçi Hewrin Xelef, enternasyonalist kadın savaşçı Sarah Handelman, Akide Ana ile sivillerin fotoğrafları ve üzerinde “Rojava’daki kadın devrimini savunalım”, “Defend Women Rojava” yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Sık sık Avrupa devletlerinin Türk devletiyle olan silah satışlarına karşı slogan atan eylemciler Markplatz’daki Kanton Parlamentosu önünde bir miting yaptı.

Rojava’ya giden enternasyonalist aktivist tarafından Rojava’daki son güncel durum aktarılırken bu işgal saldırılarına karşı tüm demokrasi çevrelerine yapılan çağrıda “Rojava’daki Kürt halkının direnişini sahiplenelim” denildi.

Başta İsviçre devleti olmak üzere Avrupa devletlerinin Türk devletiyle olan silah satışları ve ticari anlaşmalarla işgal ve katliama ortak olduğu vurgulandı. Konuşmalar sonrası eylem sonlandırıldı.