Basel’de tecrit protestosu

İsviçre’nin Basel kentinde açlık grevi direnişleri ile dayanışmak ve tecridi protesto etmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

İsviçre’nin Basel kentinde gerçekleştirilen yürüyüş ile mitingle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine destek verilirken öte yandan tecride karşı gerçekleştirdikleri fedai eylemlerle şehit düşenler anıldı.

İsviçre Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla binlerce kişi Claramatte Park’ta bir araya geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecridi protesto etmek amacıyla 20 Şubat günü bedenini ateşe veren ve tedavi gördüğü hastanede dün şehit düşen Uğur Şakar, tecride karşı Türkiye zindanında gerçekleştirildikleri fedai eylemlerle şehit düşen Zülküf Gezen ile bu sabah fedai eylemle şehit düşen Ayten Beçet ile yine bu sabah Türk işgal güçleri ve güdümündeki çetelerin saldırısı sonucu şehit düşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Eylemde Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına Leyla Şahin bir konuşma yaptı. Şahin “Faşist, emperyalist, kapitalist sistem, katliamlarını dünyanın dört bir yanında devam ettirirken Leyla Güven öncülüğünde binler bedenlerini açlığa yatırarak tecride karşı bugün bu sistem karşısında direnişin sesi olmuşlardır. Bizlere düşen bu direnişi sahiplenerek zafere taşımak olmalıdır” dedi.

Konuşmadan sonra kitle, açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde “Öcalan’a yönelik süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” yazılı pankart arkasında yürüyüşe geçti.

Eylemciler Şakar, Gezen, Beçet ile Bayram Namaz’ın fotoğraflarını taşırken sık sık “Şehid namırın”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Es lebe Leyla”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan” sloganları attı. Bildirilerin dağıtıldığı eylemde, tecride ilişkin bilgilendirme de yapıldı.

Yürüyüş güzergahında yolu trafiğe de kapatan kitle, Barfüsserplatz’da ise bir miting yaptı.

Mitingde bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Demir Çelik, direnişi yükseltme çağrısı yaptı. Eylem sloganlarla sona erdi.