Basel’den Strasburg’a: Direniş tecridi kıracak!

Basel-Strasburg uzun yürüyüşçüleri uzun yürüyüşlerinin birinci gününü büyük bir coşkuyla tamamladı. Gün boyunca 12 km yapan yürüyüşçülerin hep bir ağızdan attıkları “Öcalan’a özgürlük, “Yaşasın zindan direnişi” sloganları yankıladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komplonun 20. yıldönümünde aralarında siyasetçiler, kurum temsilcileri ve sanatçıların da olduğu 100 aşkın ismin, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” sloganıyla Basel’den Strasburg’a düzenlediği uzun yürüyüşün 1. günü tamamlandı.

Basel’de yapılan mitingle birlikte yürüyüşlerinin startını veren uzun yürüyüşçülere bugün çok sayıda Kürdistanlı ve dostu da katılarak destek verdi. “Öcalan’a özgürlük” yelekleri giyen uzun yürüyüşçüler, “Leyla Güven’in talepleri taleplerimizdir”, “Öcalan’a özgürlük”, “Öcalan üzerindeki tecridi kıralım” ve Strasburg’da açlık grevinde olan eylemcilerin fotoğraflarının üzerinde olduğu pankartlar arkasında yürüdü.

12 KM YÜRÜDÜLER

Gün içerisinde 12 km yapan yürüyüşçülerin gün boyunca hep bir ağızdan attıkları “Öcalan’a özgürlük”, “Yaşasın zindan direnişleri” ve “Terörist Erdoğan” sloganları geçilen her cadde ve sokakta yankılandı.

‘DİRENİŞ TECRİDİ KIRACAK’

Türk devleti ve Erdoğan’a karşı büyük bir öfkenin olduğu yürüyüşte başta Leyla Güven olmak üzere devam eden açlık grevlerine dikkat çekilerek, “Direnişimiz tecridi kıracak” mesajı verildi. Söylenen marşlar eşliğinde coşkulu bir şekilde devam eden yürüyüşe birçok insanda evlerinin pencerelerinden alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşün birinci gününü Fransa’nın Bartenheim kentine yakın bir alanda bitiren eylemciler, ardından Fransa - İsviçre sınırında bulunan Burcu Düğün salonuna geçti. Burada düzenlenen müzik programı eşliğinde geç saatlere kadar halaylar çekti.

BİRÇOK KURUM TEMSİLCİSİ YER ALIYOR

Uzun yürüyüşçüler arasında birçok farklı kurumdan isimler yer alıyor. Sürgünde yaşamak zorunda kalan HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, KCK Yürütme Kurulu Üyesi Zübeyir Aydar, KCDK-E üyeleri, Civaka İslamiya Kurdistan üyeleri, çok sayıda sanatçı, KNK üyeleri, MLKP, MKP, SYKP, ATİK, SKB, PYD, ADHK, AvEG-KON, Devrimci Cephe, TEKP/L  ile çok sayıda kurum ve örgüt temsilcisi yürüyüşte yer aldı.