Basel, Montpellier ve Den Haag’da kayyuma karşı eylemler

AKP-MHP iktidarının Kürt halkına yönelik kayyum darbesine karşı Hollanda’nın Den Haag, Fransa’nın Montpellier ve İsviçre’nin Basel şehirlerinde eylemler gerçekleştirildi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde AKP/MHP iktidarının Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesi protesto edildi.

DKTM ve Delal Amed Kadın Komünü tarafından düzenlenen yürüyüş Peyrou Pitot Parkında başladı ve Comedie Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca belediyelerin gasp edilmesine ilişkin hazırlanan bildiri dağıtıldı.

Yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “HDP yalnız değildir,” “Her yer Amed, her yer direniş,” “Kürtlere saldırılara son” sloganları atıldı. Fransız sol partilerin temsilcileri de yürüyüşe katıldı.

Kitle daha sonra Comedie Meydanında bir miting gerçekleştirdi.

DEN HAAG

HDP’nin üç belediyesinin gasp edilmesi Hollanda’nın Den Haag şehrinde de protesto edildi. Protesto amacıyla TJK öncülüğünde Den Haag’da Parlamento binası önünde çadır açılarak belediye gaspı ve kayyum politikalarına ilişkin bildiriler okunarak dağıtıldı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kantonunda Rojava Komitesi ve Tevgera Ciwanen Şoreşger aktivistleri , AKP-MHP Faşizminin kayyum işgali ve Kürdistan’a yönelik  saldırıları protesto etti.

İsviçre’nin Basel Kentinde Barfüsserplatzda Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Rojava Komitesi kayyum darbesi ve Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları sebebi ile bir eylem yaptı. Eylemde Almanca, “Türk Devletinin Amed-Van-Mardin’e saldırılarını durdur” yazılı bir pankart açıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, KCK ve YPG-YPJ bayraklarının da açıldığı eylemde yapılan işgal operasyonu ve siyasi darbe ile ilgili sömürgeci Türk devletinin Daiş’e verdiği destek aleyhinde sloganlar atıldı, bildiriler dağıtıldı.

Daha sonra yapılan açıklamanın ardından eylem sonlandırıldı.