Basel-Strasbourg yürüyüşçüleri herkesi Strasbourg’a çağırdı

Basel-Strasbourg uzun yürüyüşündeki siyasetçiler, komployu kınamak, tecridi kırmak ve açlık grevi direnişlerini sahiplenmek için herkesin yarın Strasbourg’da öngörülen büyük yürüyüşe çağırdı.

İsviçre’nin Basel kentinden yola çıkarak Strasbourg’a uluşan uzun yürüyüşçüler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosu ve tecridi kınamak amacıyla Cumartesi günü Strasbourg’da öngörülen yürüyüş ve mitinge güçlü katılım çağrısında bulundu.

SARIYILDIZ: BU DÖNEMDE STRASBOURG’DA OLMAK HERKESİN GÖREVİ OLMALI

Uzun yürüyüşçülerde HDP Eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız, uluslararası komployu, Öcalan şahsında Kürt halkı üzerindeki yürütülen 20 yıllık bir kuşatma olarak değerlendirdi. Bu yılın diğer yıllardan daha farklı bir öneme sahip olduğunu söyleyen Sarıyıldız, “Çok kritik bir dönemde Leyla Güven arkadaşımız öncülüğünde gelişen direnişle tüm Kürt halkının talepleri dile getiriliyor” dedi.

Leyla Güven’in açlık grevinin 100’üncü gününe girdiğini hatırlatan Sarıyıldız, “Her an direnişte herhangi bir arkadaşımızı kaybedebiliriz. Bu milyonlarca Kürt’ün gözü önünde gerçekleşmiş olacak. Buna tanık olmamak için, direnişteki arkadaşlarımızı, toplumsal taleplerimizi canları pahasına savunan arkadaşlarımızın yaşamını korumak için, talepleri ile yeni bir dönemin başlangıcını bir arada yaşamak için Avrupa’da yaşayan tüm halkımızı 16 Şubat’ta Strasbourg’a bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Strasbourg’daki buluşmanın ve oradan verilecek mesajın çok önemli olacağının altını çizen Sarıyıldız, şöyle konuştu: “Diğer yıllarla kıyaslanmayacak bir şekilde daha büyük bir kitlesellikle komploya ve tecride tepki verilmesi durumunda, komplocu güçlerde bunu görmek zorunda kalacak. Aynı zamanda biz dört bir yanda direnen arkadaşlarımızın yaşamlarını da kurtarmış olacağız. Bu nedenle herkesi Strasburg’a davet ediyorum.”

AYDOĞAN: TECRİT KALDIRILSIN LEYLA GÜVEN ÖLMESİN DİYE BİRLİKTE OLALIM

Bir diğer uzun yürüyüşçü HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan ise uluslararası komployu kınayarak başladığı konuşmasında komplonun 20. yıldönümünün diğer yıllara göre daha farklı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

20 yıl önce yapılan uluslararası komplonun bugün daha da ağırlaştırılarak mutlak tecritle devam ettirildiğini söyleyen Aydoğan, buna karşı bugün açlık grevcileri öncülüğünde büyük direnişin sergilendiğini vurguladı.

Aydoğan, Leyla Güven ve diğer arkadaşlarının direnişlerinin sürdüğü bir dönemde Strasburg’da komployu lanetlemek için gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitingin büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Aydoğan, “Leyla Güven’in 100 gündür devam eden direniş eylemini selamlamak ve taleplerini sahiplenmek, komployu lanetlemek için 16 Şubat günü gerçekleştireceğimiz büyük yürüyüşe ve mitinge Avrupa’daki bütün halkımızı Strasburg’a davet ediyorum. Tecrit kaldırılsın, Leyla Güven ölmesin demek için birlikte olalım” dedi.

AKTAŞ: 99 RUHUYLA STRASBOURG’DA BULUŞALIM

Bir diğer uzun yürüyüşçü Kemal Aktaş ise Leyla Güven ve diğer açlık grevi direnişçilerinin Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak için bedenlerini ölüme yatırmasının tarihsel bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Aktaş, “Nasıl ki Serok Apo yakalandığında insanlar bedenlerini ateş topuna dönüştürdüyse bugün farklı bir militan ruhla Leyla Güven arkadaşın öncülüğü ile bugün yüzlerce arkadaşımız bedenlerini eriterek, yeni bir eylem tarzıyla komployu lanetliyor ve tecridin kaldırılmasını talep ederek yeni bir sürece öncülük yapıyorlar. Bu arkadaşlarımızın talepleri bütün Kürt halkının talebidir bunu sahiplenmekte hepimizin asli görevidir” diye konuştu.

“Leyla Güven arkadaşımızın da belirttiği gibi tecride karşı sessizlik Kürt halkı için büyük bir utançtır” diyen Aktaş, şöyle devam etti: “Böylesi bir dönemde 16 Şubat’ta Strasbourg’da yapacağımız yürüyüşümüze ve mitinge katılmayı herkes görev bilmelidir. Herkes tıpkı 1999 halkımızın kenetlenerek, her tarafta ayağa kalktığı gibi yarın Strasbourg’da buluşarak, Leyla Güven arkadaşımızın taleplerini hep birlikte haykıralım. Hem de Başkan Apo’nun özgürlüğünü ve güvenliğini sağlamak için güçlü bir sesle bir araya gelelim.”