Belçika’daki Newroz etkinliğinde YPJ ve YPG damgası

Belçika’da yapılan Newroz etkinliğinde bir araya gelen 2 bin kişi, Efrîn direnişini selamladı.

Belçika'da yaşayan Kürtler de, Newroz’u kutlamak için dün Verviers kentinde buluştu. “Newroz Pîroz Be” dev pankartının asıldığı salonda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Ronahî ve Berivan ile PKK, YPG, YPJ ve PYD bayraklarının asıldığı görüldü. Kürt ulusal kıyafetleri giyen kadınların yoğunlukta olduğu kutlamaya 2 bin kişi katıldı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile başlayan kutlamada, sık sık YPG ve YPJ direnişi lehine sloganlar atılması dikkat çekti.

ULUSOY: ROJAVA’DA HALKLARIN DİRENİŞİ KAZANACAK

Kutlamada bir konuşma yapan siyasetçi Ziya Ulusoy, Rojava devrimine değinerek, “Rojava’da, emperyalist ve sömürgecilere karşı bir direniş yaşanıyor. Bu direniş halklara özgürlük ve demokrasi getirecektir’’ dedi.

SARIYILDIZ: ERDOĞAN KAYBEDECEK

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise yaptığı konuşmada, Newroz’un önemine değinerek, şunları söyledi: Efrîn’de, Newroz ruhuyla direniş yaşanıyor. Kürt halkı, 2 bin 600 yıldır zalim Dehak’lara karşı bu ruh ile direniyor. Bugünde çağdaş Kawa’nın ardlıları, direnişi sürdürüyor. Kürdistan’ın dört parçasında yüz binlerce halkımız Newroz’u kutluyor. Bu mücadele de acı, ölüm ve büyük bedeller ödendi. Bütün bunlara rağmen kaybedilmedi çünkü bu ruhta kaybetmek yok. Bugün Ortadoğu’nun en dinamik gücü Kürt Özgürlük hareketidir. Çünkü halkımız ne yapacağını biliyor. Önder Apo’nun çizgisinde mücadele ediyor. Bu çizginin ruhunda kaybetmek yoktur.”

Türk devletinin Kürdistan’daki katliamlara dikkat çeken Sarıyıldız, ” AKP ve Erdoğan, Sur, Cizre, Nusaybin’de büyük katliamlar yaptı. Bugünde Efrîn’de benzer katliamlar yapıyorlar. Ama buna karşı halkların direnişi var. Bu direniş sonucu kaybeden onlardır. İnanınki Erdoğan kaybedecek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kutlama, Deniz Deman, Farqîn Azad, Bengî Agirî ve yerel sanatçıların söyledikleri marş ve stranlarla devam etti.