Belçika’daki uzun yürüyüş mitingle sona erdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişçileri ile dayanışmak amacıyla Belçika’nın Anvers kentinden başlayan üç günlük uzun yürüyüş eylemi Brüksel’de sona erdi.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen açlık grevleri ile dayanışma eylemleri sürüyor.

Avrupa’nın birçok kentinde uzun yürüyüşler düzenleniyor. Belçika’da da 3 günlük bir uzun yürüyüş düzenlendi. Belçika’nın Anvers kentinden önceki gün başlayan uzun yürüyüş bugün Brüksel’de düzenlenen bir miting ile sona erdi.

Kürdistanlılar bugün sabah saatlerinde Zaventem’de Öcalan posterleri ve Öcalan’a özgürlük, açlık grevi direnişçilerine dikkat çeken pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçti.

Brüksel’e öğleden sonra ulaşan yürüyüşçüler bir miting düzenledi.

Merode Meydanı’nda düzenlenen mitingde gazeteci Zana Azadi bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı gerçekleştirilen uluslararası komplonun hala devam ettiğini söyleyen Azadi, “Onun için bizler uluslararası komployu boşa çıkartmak için Önderliğin paradigmasını esas alarak, önderliğin özgürlüğü ve tüm açlık grevine giren arkadaşlara destek olmalıyız” dedi.

Öcalan’dan haber alıncaya kadar da meydanlarda olacaklarını Azadi sözlerine ekledi.

Miting, “Be Serok jiyan na be” sloganları ile sona erdi.