Belediyelerin gasp edilmesini Avrupa'da protesto ediliyor

AKP’nin Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesi, Avrupa’da kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

Türk İçişleri Bakanlığı’nın verdiği talimatla Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin AKP tarafından gasp edilmesine Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar tepki gösteriyor.

Birçok kentte bir araya gelen Kürdistanlılar, iradesine sahip çıktı.

HAGEN

Almanya’nın Hagen kentinde belediyelerin AKP tarafından gasp edilmesi merkez tren istasyonu önünde bir mitingle protesto edildi.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Faşist devlet” sloganları atıldı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de belediyelerin gasp edilmesi ve Kürt halkına yönelik siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Nuda Kadın Meclisi, Tevgera Ciwanên Şoreşger, Freiburg Alevi Kültür Dergahı ve Selahaddin-i Eyyubi camisinden yüzlerce kişinin katıldığı eylem Alte Synagoge meydanında başladı. Burada bir basın açıklaması yapıldı. Siyasi darbeye karşı tüm demokrasi güçlerinin birlik olması gerektiği çağrısı yapıldı.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de belediyelerin gasp edilmesi protesto edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde protesto eylemi gerçekleşti.
Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Faşist Erdoğan”, “Biji berxwedana HDP” sloganlarının atıldığı yürüyüşte kitle belediyelerin gasp edilmesine öfkesini dile getirdi.

Alman sol partinin katıldığı protesto eyleminde AKP’nin Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesi kınandı. Eylem, "Eslebe HDP", “Faşist Erdoğan", “Biji berxwedana HDP" sloganları ile sona erdi.

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde de Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı. Berliner Platz’da düzenlenen eylemde atılan sloganlarla AKP’nin belediyelerin gasp edilmesi protesto edildi.

ESSEN

Belediyelerin AKP tarafından gasp edilmesi Almanya’nın Essen kentinde de düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

OLDENBURG

Almanya’nın Oldenburg kentinde de belediyelerin gasp edilmesi ve siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. Bildirinin okundu eylemde sık sık sloganlar atıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Kürdistanlılar, Forum önünde bir araya gelerek AKP’nin belediyeleri gasp etmesini protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda kayyumlar protesto edildi. Mitingde DDKTM adına Eşbaşkan Nuh Yıldırım, ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan, AGİF adına Onur Güler ve Male Êzidîyan adına Osman Çelik birer konuşma yaptı.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Faşist Erdoğan”, “Biji berxwedana HDP” sloganları atıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı. Hollanda parlamentosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar yaptıkları açıklama ile belediyelerin gasp edilmesine tepki gösterdi.

Belediye eşbaşkanlarının görevden uzaklaştırılması ve gasp edilmesinin protesto edildiği dövizler açan halk, bildiri de dağıttı. Eylem sloganlarla sona erdi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de belediyelerin gasp edilmesi protesto edildi. Eylemde “İrademize sahip çıkıyoruz, işgalciler asla amaçlarına ulaşamayacak” mesajı verildi.

HELSİNKİ

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de de Kürdistanlılar, AKP’nin belediyeleri gasp etmesini bir eylemle protesto etti.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde her gün eylemde olunacağı mesajı verildi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da belediyelerin gasp edilmesi bir sivil itaatsizlik eylemi ile protesto edildi.

Kopenhag’ın ana tren istasyonunda düzenlenen eylemlerle AKP’nin belediyeleri gasp etmesi protesto edildi.