Bellizona ve Bern’de tecrit protestosu

İsviçre’nin Bellinzona ve Bern kentlerinde gerçekleştirilen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit protesto edilirken Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine duyarlılık çağrısı yapıldı.

Ticino kantonuna bağlı Bellinzona kentinde Kürt Kadın inisiyatifi ile Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde merkez tren istasyonu önünde bir eylem gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen eylemde açlık grevinin 106. gününü geride bırakan Leyla Güven öncülüğünde başlatılan Hewlêr, Galler, Strasbourg ve bir çok Avrupa ülkesinde sürdürülen açlık grevlerine destek verildi.

“Bir milletvekili Leyla Güven, Öcalan’a yönelik mutlak tecride karşı 7 Kasım 2018’den beri süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde” pankartı açan eylemciler üzerinde Leyla Güven ile Hewlêr, Galler, Strasbourg direnişçilerinin fotoğraflarının bulunduğu ve kaç gündür açlık grevinde oldukları yazılı dövizler taşıdı.

Yaklaşık 1 saat süren eylem Öcalan’a uygulanan mutlak tecrit ile açlık grevlerine yönelik hazırlanan İtalyanca bildirilerin okunmasının ardından sonlandırıldı.

BERN

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından Bahnhofplatz’daki Heilig Geist Kirche Kilisesi önünde mum yakma eylemi gerçekleştirildi.

4. haftasına giren ve her Perşembe kilise önünde “Karanlığa karşı sen de bir mum yak” şiarıyla gerçekleştirilen eylemde üzerinde “Leyla Güven’in talepleri kabul edilsin” yazılı döviz taşınırken açlık grevi direnişçilerine destek amaçlı mumlar yakıldı.

“Karanlığa karşı sen de bir mum yak” eylemi her Perşembe Heilig Geist Kirche kilisesi önünde devam edecek.