Berlin'de 'Bijî Serok Apo' sloganları susmuyor

PKK yasağının 25. yılı nedeniyle Berlin’de düzenlenen kitlesel yürüyüşte Alman polisinin “Bu slogan yasaktır” uyarı ve engellemelerine rağmen göstericiler sürekli “Bijî Serok Apo” sloganını atıyor.

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de “Alexanderplatz” meydanında öğlen saatlerinde harekete geçen binlerce kişinin yürüyüşü coşkulu şekilde sürüyor. “Özgürlük talebi yasaklanamaz- Polis yasası, PKK yasağı ve milliyetçiliğe karşı ortak mücadele” adıyla gerçekleşen yürüyüşte Alman devletinin Kürt özgürlük mücadelesine yönelik kriminalize siyasetini protesto ediyor.

Yürüyüşçüler, Almanya’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için çıkarttığı yasakları da takmadı. Yürüyüşte hem çok sayıda Öcalan posteri çıkartıldı hem de polisin sık sık “Bijî ile başlayan slogan yasaktır” uyarılarına rağmen “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Bunun üzerine kalabalık bir polis grubu yürüyüşü kortejini durdurarak göstericilere saldırdı. En az üç göstericiyi gözaltına alan polisin tahriklerde bulunurken, göstericilerin sağ duyusu provokasyonları önledi.

Polisin Türkçe uyarılarda bulunması dikkat çekerken, göstericiler polise karşı direnişi sürüyor.

Bu arada ABD yönetiminin Kürt özgürlük hareketinin öncü kadroları için çıkarttığı yakalama kararını da kınayan göstericiler çok sayıda “Hepimiz Cemil Bayık’ız”, “Hepimiz Murat Karayılan’ız” ve “Hepimiz Duran Kalkan’ız” yazılı dövizler taşınıyor.