Berlin’de binler Efrîn için yürüdü

Almanya'nın başkenti Berlin'de Efrîn ile dayanışma eylemleri kesintisiz devam ediyor. Oranienplatz'de toplanan Kürdistanlılar ve dostları Efrîn’e yönelik Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşe AGİF, SKB, MLKP, MLPD, Türkiyeli ve Alman devrimcileri destek verdi.

Saygı duruşuyla başlayan yürüyüşte; “Yol verin Kürt gençleri Efrîn’e yürüyor” ve “Faşizme ve tek adam diktatörlüğüne hayır” pankartları, YPG, YPJ ve PYD bayrakları taşındı. Türk devletinin katliamlarına öfkenin yüksek olduğu yürüyüşte; “Biji berxwedana Efrînê”, “Kanınızla canımızla seninleyiz ey Efrîn”, “Biji Kürdistan”, “Biji YPG, YPJ”, “Biji Serok Apo”, “Alman panzerleri Kürdistan'dan dışarı”, “Almanya destekliyor, Türkiye bombalıyor”, “Yaşasın devrimci dayanışma” ve “Terörist Türkiye, katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Yürüyüşte Berlin DKTM Eş Başkanı Yeko Ardıl, Sol Parti Milletvekili Pascal Meiser ve MLPD Temsilcisi birer konuşma yaptılar.

Sol Parti milletvekili konuşmasında; Efrîn'deki saldırıya Almanya ve AB ülkelerinin sessiz kalmasının handikap olduğunu, Efrîn'de kuşatma altında olan insanları asla yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. Meiser devamla şunları söyledi: “IŞİD teröristlerine karşı savaşanlara minnettarlığımızı ifade etmeliyiz. Bunlar Efrîn'de dayanışmayı hakkediyorlar.”

Coşkulu geçen yürüyüşe Kochstrasse yakınlarında pencereden Türk bayrağı sallayarak hakaret ededen faşist provokatöre kitle tepki gösterdi. Kitleye saldıran polis 9 civarında Kürdistanlıyı gözaltına aldı.

Yürüyüş U Bahn Mitte'de son buldu. Berlin'de 12 Mart Pazartesi günü saat 17.00 de Brandenburger Tor'daki ABD Konsolosluğu önünde mitin yapılacak.