Berlin'de Kürt gençlerinden tecrit protestosu

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağır tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla miting yapıldı.

Alman Parlamento binası ve birçok devletin konsolosluğunun bulunduğu Brandenburger Tor'da yapılan miting; Berlin Genç Kadın ve Tevgera Şoreşgere Ciwanen tarafından organize edildi. Berlin'de bulunan Kürt kurumları mitinge destek verdi.

Saygı duruşuyla başlayan mitingde; “Abdullah Öcalan'a yapılan tecrite karşı 7000 kişi açlık grevinde, 30 kişi ölüm orucunda” pankartı ve açlık grevcilerinin fotoğrafları taşındı.

“Biji berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadi”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Bijî berxwedana Leyla” sloganlarının atıldığı mitingde bir açıklama yapıldı.

Açıklamada; binlerce kişinin katıldığı ve telafisi mümküm olmayan bir eşiğin yaşandığı açlık grevi direnişine sessiz kalan herkesin yaşanacak ölümlerden sorumlu olacakları ifade edildi.

Kamuoyuna duyarlılık çağrısının yapıldığı açıklamada, genciyle, yaşlısıyla ve kadınıyla Kürt halkının açlık grevi direnişinin zaferle sonuçlanması için her fedakarlığa hazır olduğu belirtildi.